Thumbnail

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον γυναικείο οργασμό Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον γυναικείο οργασμό

Επίσης, σημείωσε πως σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα οργασμού
Και όμως, δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας. Σήμερα, είναι η παγκόσμια μέρα οργασμού, εκτός από τη μέρα γάτας. Με τις γάτες ασχοληθήκαμε το πρωί. Τώρα, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με ένα πιο φλέγον θέμα.

Ο οργασμός, όπως πολύ καλά ξέρεις, είναι η κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης. Δυστυχώς, διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και στην πραγματικότητα αποδεσμεύεται η σεξουαλική ένταση. Τη δεδομένη στιγμή παρατηρείται αύξηση της πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, καθώς και ακούσιες συσπάσεις του κόλπου, της μήτρας και των σφιγκτήρων του πρωκτού.  Την κορύφωση, διαδέχεται ένα αίσθημα χαλάρωσης, που οφείλεται στην έκκριση ενδορφινών (ορμονών που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και ταυτόχρονα έχουν και παυσίπονη δράση). 

Οι λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το σεξ που πρέπει να ξεχάσεις

Κλειτοριδικός ή κολπικός; Ο μύθος του κολπικού οργασμού έχει τις ρίζες του στη θεωρία του Freud, σύμφωνα με την οποία ο κλειτοριδικός οργασμός είναι «παιδικός», ενώ ο κολπικός δηλώνει σεξουαλική ωρίμανση. Σήμερα, η θεωρία αυτή έχει καταρριφθεί. Οι επιστήμονες θεωρούν την κλειτορίδα πιο ευαίσθητο όργανο από τον κόλπο, με περισσότερες νευρικές απολήξεις ακόμα και από το πέος. Ο ρόλος της κλειτορίδας είναι ουσιαστικός, όχι μόνο στον οργασμό, αλλά και κατά τη φάση της διέγερσης και της κορύφωσης. Οι περισσότερες γυναίκες δηλώνουν ότι προτιμούν τον κλειτοριδικό ερεθισμό, ενώ υπάρχουν και άλλες που θεωρούν ιδανικό το συνδυασμό και των δύο τρόπων διέγερσης.

Σε ποια ηλικία μια γυναίκα έχει τους καλύτερους οργασμούς;

Σε ό,τι αφορά την ποσότητα των οργασμών,  ορισμένες γυναίκες βιώνουν έναν μόνο οργασμό με κορύφωση, κάποιες έχουν μικρούς οργασμούς που φτάνουν σε έναν κορυφαίο (πολλαπλοί οργασμοί), ενώ υπάρχουν και άλλες με διακοπτόμενους οργασμούς (φτάνουν, δηλαδή, ψηλά, κόβονται, ξαναφτάνουν και ξανακόβονται), γεγονός που μπορεί να κρύβει κάποια παθολογία (π.χ. γυναικολογικά προβλήματα, άγχος κλπ.). 

Πώς να πετύχεις τον καλύτερο οργασμό της ζωής σου

Ο γυναικείος οργασμός, ωστόσο, είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Δεν μπορεί κάθε ερωτική πράξη να είναι τέλεια. Σημασία έχει να επικεντρωθείς, να αφεθείς και να το απολαύσεις, είτε είναι ένας, είτε πολλοί! 

Πηγή 

Home