Thumbnail

Οι λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το σεξ που πρέπει να ξεχάσεις Οι λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το σεξ που πρέπει να ξεχάσεις

Μύθοι και αλήθειες
Πολλά από αυτά που διαβάζουμε και ακούμε συχνά και έχουν να κάνουν με το σεξ, είναι λογικό να μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό. 

Το ερώτημα όμως, είναι κατά πόσο όλες αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και εάν υποστηρίζονται από ειδικούς. Καλό είναι καμιά φορά να ανησυχείς και να θέλεις να μάθεις περισσότερα, όμως φρόντισε να ενημερώνεσαι από τις κατάλληλες πηγές.

Η πραγματικότητα είναι πως εκεί έξω υπάρχουν πληροφορίες και αντιλήψεις για το σεξ, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα: 5 πράγματα που μπορεί να σου συμβούν κατά τη διάρκεια ενός οργασμού

 

Ποιες είναι, λοιπόν, οι πιο συχνές λανθασμένες αντιλήψεις μας γύρω από το σεξ και ποια η αλήθεια πίσω από αυτές.

Όταν έχεις έμμηνο ρύση, δεν μπορείς να μείνεις έγκυος

Οι πιθανότητες να συμβεί είναι λίγες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μηδενικές. Οπότε, καλύτερα να μην πάρεις το ρίσκο και να χρησιμοποιείς προφυλάξεις και εκείνες τις μέρες.

Το μέγεθος, έχει σημασία

Στην πραγματικότητα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι όλα είναι θέμα τεχνικής και το μέγεθος του ανδρικού πέους δεν έχει κάποια αναλογική σχέση με την ποιότητα του σεξ. Το μόνο αβαντάζ που προσφέρει είναι η αυτοπεποίθηση, που χαρίζει στον κάτοχο του.

Αν είσαι υπέρβαρη, δεν πρόκειται να σε «πιάσει» το χάπι της επόμενης μέρας

Η πεποίθηση αυτή έχει προκύψει κυρίως από το γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο χάπι δεν έχει απόλυτη επιτυχία. Συνήθως, οι αιτίες της αναποτελεσματικότητας του σχετίζονται με τον οργανισμό της κάθε γυναίκας ξεχωριστά, ενώ δεν έχει βρεθεί καμία πραγματική τους σύνδεση με το βάρος.

Διαβάστε ακόμα: Τα τέσσερα πιο πιθανά σενάρια που δεν απολαμβάνεις το στοματικό σεξ

Οι λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το σεξ που πρέπει να ξεχάσεις

Η πληγή μέσα ή γύρω από το στόμα σου είναι σίγουρα έρπης

Πάρε ανάσα και σταμάτα να πανικοβάλλεσαι. Η πληγή μπορεί να έχει προκληθεί από μία σειρά άλλων παραγόντων, όπως είναι το κατά λάθος να δαγκώθηκες ή να έτριψες τα ούλα σου ή το να φιλήθηκες με κάποιον υπερβολικά έντονα.

Πάρε προφυλακτικά και λιπαντικό και ετοιμάσου για πρωκτικό

Όχι, αν είναι η πρώτη σου φορά. Ναι, ίσως το σώμα σου να μπορεί με τη μία να ανταπεξέλθει, χωρίς να αισθανθείς ιδιαίτερη δυσφορία, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που πρώτα χρειάζεται να κάνουν μία μίνι προετοιμασία-εξάσκηση, με σεξουαλικά βοηθήματα, αλλιώς οι πιθανότητες είναι ότι το πρωκτικό σεξ θα καταλήξει να είναι αρκετά επώδυνο για αυτές.

Τα προκαταρκτικά είναι υπερτιμημένα και συχνά περιττά 

Βασικά, τα προκαταρκτικά μπορούν να γίνουν το κλειδί, ώστε μία μέτρια σεξουαλική επαφή να γίνει καλή και μία καλή να γίνει καταπληκτική.

Ο οργασμός έρχεται μόνο με την διείσδυση 

Αν και σε πολλές περιπτώσεις ισχύει, υπάρχουν γυναίκες που δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό, μέσω της διείσδυσης και το σώμα τους ανταποκρίνεται καλύτερα σε εξωτερικές κλειτοριδικές σεξουαλικές πράξεις και τεχνικές.

Οι λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το σεξ που πρέπει να ξεχάσεις

Οργασμός προκύπτει μόνο από τον κόλπο ή την κλειτορίδα 

Στο σημείο G (εσωτερικό σημείο πίεσης), στο στήθος, στοματικός, πρωκτικός, στο σημείο U (ουρήθρα), στο σημείο A (κόλπος), τραχηλικός, κλειτοριδικός, στη «ζώνη» (σημείο απόλαυσης, που διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα), μεικτός, φανταστικός/εγκεφαλικός και πολλαπλός. Αυτοί είναι όλοι οι οργασμοί, που υπάρχουν, σύμφωνα με τους σεξολόγους, οπότε μάλλον δεν ισχύει.

Όχι σεξ στην εγκυμοσύνη

Δύσκολο και άβολο ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, όχι όμως και αδύνατο να συμβεί. Αν υπάρχει θέληση, τότε σίγουρα το ζευγάρι μπορεί να ψάξει εκείνες τις στάσεις, που θα τους επιτρέψουν μια άνετη σεξουαλική επαφή.

Το ανδρικό πέος μπορεί να σπάσει

Εν μέρει, αποτελεί μύθο, αλλά εν μέρει μπορεί να θεωρηθεί αλήθεια. Το πέος δεν γίνεται να σπάσει, καθώς δεν αποτελείται από κόκαλα, αλλά γίνεται να πάθει θλάση, συνήθως στις στάσεις που βρίσκεσαι από κάτω.

Το να τραβηχτείς δεν αποτελεί αξιόπιστη μέθοδο προφύλαξης

Στην πραγματικότητα, αν όντως καταφέρεις να τραβηχτείς την ακριβώς κατάλληλη στιγμή, η μέθοδος λειτουργεί. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και ριψοκίνδυνο να τραβιέσαι την τέλεια ακριβώς στιγμή, κατά τη διάρκεια μάλιστα κάθε σεξουαλικής σου επαφής.

Διαβάστε ακόμα

Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις για παθιασμένο σεξ;

Πότε ένας άντρας προσποιείται οργασμό;

Ποια είναι η πιο δημοφιλής στάση στο σεξ;

 

Πηγή

 

Home