Thumbnail

Πώς θα κάνεις το υπνοδωμάτιό σου να ξεχωρίσει Πώς θα κάνεις το υπνοδωμάτιό σου να ξεχωρίσει

Έξυπνες ιδέες για να δημιουργήσεις ένα πραγματικό ησυχαστήριο
Το υπνοδώματιο είναι ίσως το πιο σημαντικό δωμάτιο ενός σπιτιού. Γιατί μπορεί η κουζίνα να είναι η "καρδιά" , αλλά το υπνοδωμάτιο είναι εκείνο που σε αποφορτίζει και σε γαληνεύει. Επομένως, πρέπει να το διακοσμήσεις κατάλληλα.

Πώς θα κάνεις το δώματιο σου ξεχωριστό και μοναδικό 

Πρόσθεσε μαξιλάρια 

Η αλήθεια είναι λίγο μπελάς όταν πας να ξαπλώσεις, αλλά προσδίδουν μια αίθηση χαλάρωσης και πολυτέλειας συνάμα. Άρα, ναι, τα χρειάζεσαι. 

Βρες μια θεματική ενότητα 

Σίγουρα, δεν είσαι παιδί για να έχει theme το δωμάτιό σου, αλλά χρειάζεται να ακολουθεί μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι σε ρετρό ή γήινο στιλ. Αυτό εσύ θα το αποφασίσεις και ανάλογα θα προσθέσεις σε αυτό το καθετί. Από τα μαξιλάρια και το κλινοσκεπάσματα μέχρι το πορτατίφ και το κομοδίνο. 

Άπλωσε τα χαλιά 

Μην τα υποτιμάς καθόλου. Όπως τα μαξιλάρια, έτσι και τα χαλιά, προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας και ζεστασιάς. Επιπλέον, είναι απαραίτητα κατά τους χειμερινούς μήνες. Σκέψου να ξυπνάς και να πατάνε τα πόδια σου στο παγωμένο δάπεδο. 

Απομάκρυνε υπολογιστές, τηλεόραση και τα συναφή 

Ομολογουμένως, είναι πειρασμός να ξαπλώνεις στο κρεβάτι και να παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά, αλλά καλό θα είναι να μην υπάρχουν στο δωμάτιό σου ηλεκτρονικές συσκευές, για ευνόητους λόγους. Είπαμε, το δωμάτιο είναι ένας χώρος χαλάρωσης. 

 

bedroom

 

Πρόσθεσε δικές σου πινελιές 

Όπως ο υπόλοιπος χώρος του σπιτιού, έτσι και το υπνοδωμάτιο σου πρέπει να εκπέμπει το στιλ σου. Δε θα φιγουράρει στις σελίδες κανενός περιοδικού διακόσμησης. Άλλωστε, οι πιο καλαίσθητοι χώροι δεν είναι οι αποστειρωμένοι, αλλά αυτοί που έχουν ζωή. Και για να ισχύει αυτό, πρέπει να αφήσεις παντού την προσωπική σου σφραγίδα. Τοποθέτησε επιλεκτικά σε μια-δυο γωνιές τα αγαπημένα σου βιβλία, βάλε μερικά από τα κοσμήματά σου σε ειδικά διακοσμητικά που ομορφίζουν ακόμη περισσότερο τον χώρο, ίσως μπορείς να κρεμάσεις και τη συλλογή από ψάθινα καπέλα στον τοίχο, αν βέβαια ταιριάζει στο ύφος της διακόσμησης. Προσοχή μην το παρακάνεις, γιατί το υπνοδωμάτιο σίγουρα δε χρειάζεται υπερβολές. Χρειάζεται, όμως, μερικές πολυτελείς νότες, όπως για παράδειγμα μια βελούδινη πολυθρόνα, κοντά στο παράθυρο. Το τέλειο σημείο για να χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική μέρα. 

Διάβασε ακόμη: 

Στο εξοχικό… όλα λευκά

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα για τους τοίχους σου

 

Home