Thumbnail

Σταμάτα να τρως με ενοχές Σταμάτα να τρως με ενοχές

Το παν είναι να έχεις μέτρο για να μπορείς να απολαμβάνεις το καθετί
Κατά τα ψέματα. Συνήθως εμείς οι γυναίκες έχουμε μια πιο ενοχική σχέση με το φαγητό και σε αυτό ευθύνονται τα πρότυπα της εποχής και το Instagram που πλασάρουν απροκάλυπτα με μια αψεγάδιστη εικόνα. Κυρίες μου, καιρός να απολαύσουμε το φαγητό μας, χωρίς ενοχές. Μια ζωή την έχουμε άλλωστε.

Σε όλα χρειάζεται μέτρο. Αν μια μέρα υποκύψεις σε έναν γλυκό πειρασμό, δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας απολύτως λόγος, να πανικοβληθείς. Για να πάρεις ένα κιλό χρειάζεται να καταναλώσεις 3.500 θερμίδες. 

Σημασία έχει τις επόμενες μέρες της ατασθαλίας σου, να προσέχεις. Και αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πρέπει να περιορίσεις σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων. Γιατί έτσι, θα έχεις ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Η λιμοκτονία δεν είναι η λύση. Τι θα κάνεις; Θα αυξήσεις τη δαπάνη των θερμίδων μέσω της γυμναστικής, κολυμπώντας για παράδειγμα περισσότερη ώρα και πιο έντονα από ό,τι συνήθως.

Πάνω από όλα, επειδή έφαγες κάτι που δεν έπρεπε, μην εγκαταλείψεις την πρσοπάθεια να χάσεις βάρος. Το αδυνάτισμα είναι μια απαιτητική διαδικασία που εκτός από αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο, απαιτεί επιμονή και στοχοπροσήλωση.

Υιοθέτησε λοιπόν ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο σε συνδυασμό με άσκηση και μπορείς να απολαμβάνεις κατά διαστήματα την αγαπημένη σου λιχουδιά. Γιατί η ζωή πάντα χρειάζεται μικρές απολαύσεις! 

Διάβασε επίσης

Κολύμβηση και ποια τα οφέλη

5 +1 οφέλη του καρπουζιού 

Πηγή 

Home