Thumbnail

Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι με μύδια και ντοματίνια Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι με μύδια και ντοματίνια

Μια εύκολη συνταγή, που θα φτιάξεις ξανά και ξανά
Ως γνήσιοι μακαρονάδες, αυτή τη συνταγή όχι μόνο την προτείνουμε, αλλά θα τη φτιάξουμε κιόλας. Είπαμε, ότι τα μύδια είναι και αφροδισιακά; Ακόμη ένας λόγος παραπάνω.

Υλικά

  • 320 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 1 κιλό αλάτι
  • 400 γραμμάρια ντοματίνια
  • 4 - 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • μύδια 

Διάβασε επίσης: Πεντανόστιμη μακαρονάδα με μόλις 3 υλικά 

Εκτέλεση

  • Αφήνεις τα μύδια σε ένα μπολ με κρύο νερό και μ' ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τουλάχιστον 1 νύχτα. Αλλάζεις το νερό κάθε 3-4 ώρες.
  • Στη συνέχεια, τοποθετείς τα μύδια σε μια κατσαρόλα μαζί με νερό. Καλύπτεις με καπάκι και τα αφήνεις για περίπου 2 λεπτά στη φωτιά για να ανοίξουν. Φυλάεις το νερό, αφού το φιλτράρεις. 
  • Πλένεις τις ντομάτες, τις κόβεις στα μισά και τις σοτάρεις σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.  Προσθέτεις ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ακολούθως, προσθέτεις τα μύδια μαζί με το ζουμί τους και μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά και όχι πολύ ξηρή κρεμώδης σάλτσα. 
  • Παράλληλα, μαγειρεύεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζεις και τα σερβίρεις μαζί με τα μύδια και τα ντοματίνια, προσθέτοντας μια χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό.

Διάβασε επίσης: Παγωτό σοκολάτα σε 5 λεπτά!

Πηγή 

Home