Thumbnail

Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τη yoga... χθές! Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τη yoga... χθές!

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να γίνει η μέθοδος εκγύμνασής σου
Μην την υποτιμάς καθόλου. Η yoga έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική σου ευεξία. Κάτι ξέρουν καλύτερα από εμάς οι Hindu.

1. Αποκτάς μεγαλύτερη ευελιξία

Λίγο είναι αυτό; Μετριάζει την υπερβολική συστολή των μυών, η οποία επηρεάζει το βάδισμα ή το εύρος της κίνησης και αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

2. Αναπνέεις καλύτερα

Σε περίπτωση που δεν αναπνέεις από το διάφραγμα -όπως θα έπρεπε- με τη yoga θα μάθεις. Έτσι, θα οξυγονώνεται το αίμα σου καλύτερα. 

Διάβασε: Pilates ή Yoga; Μάθε τι σου ταιριάζει περισσότερο

3. Εκπαιδεύεις το μυαλό σου

Ειδικά αν έχεις θέμα με τη συγκέντρωση, τη χρειάζεσαι. Μαθαίνεις παράλληλα να αποφεύγεις την έντονη δυσφορία ή την ένταση.

4. Μαθαίνεις το σώμα σου

Μην το γελάς καθόλου. Οι περισσότερες δεν ξέρουμε το σώμα μας ουσιαστικά. Κάνοντας μια yoga pose και από τις δύο πλευρές, ανακαλύπτεις ενδεχόμενες ανισορροπίες, που ίσως να μην είχες παρατηρήσει. Οι ανισορροπίες προκαλούν προβλήματα στη δύναμη ή την ευελιξία. Άρα γλιτώνεις πιθανούς τραυματισμούς.

Διάβασε ακόμη: Η Κύπρια δασκάλα yoga and acroyoga που διαπρέπει στο εξωτερικό

5. Δυναμώνεις όλους σου τους μύες

Στη yoga χρειάζεσαι δύναμη και στο πάνω μέρος του σώματος. Επιπλέον, υπάρχουν poses που απαιτούν ισορροπία. Έτσι, ενισχύεται το ισχίο και οι μύες του κέντρου του κορμού. Κατά συνέπεια, προστατεύεις το κάτω μέρος του σώματος από την κακή ευθυγράμμιση και τον τραυματισμό.

Διάβασε επίσης: Γιατί η Bikram yoga δεν είναι καλύτερη από την κανονική yoga

 

 

Πηγή 

Home