Thumbnail

Διακόσμηση σπιτιού 2020: Έρχονται οι 7 νέες τάσεις διακόσμησης Διακόσμηση σπιτιού 2020: Έρχονται οι 7 νέες τάσεις διακόσμησης

Μεταμόρφωσε το σπίτι σου με μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές!
Αν δεν φροντίσουμε το σπίτι μας λένε... θα πέσει να μας πλακώσει! Είναι το καταφύγιό μας, ο χώρος που νιώθουμε άνετα. Είναι δυνατόν να μη θέλουμε να είναι όμορφος, ζεστός και περιποιημένος;

Γι' αυτό σου παρουσιάζουμε μερικές ιδέες που μπορείς να εφαρμόσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Οι τάσεις αυτές, θα κυριαρχήσουν το 2020 και καλό θα ήταν να αρχίσεις να σκέφτεσαι από τώρα τις λεπτομέρειες που μπορούν να αλλάξουν το σπίτι σου και να το κάνουν πιο μοντέρνο!

1. Mix and match υφών

Μαξιλάρια καναπέ, με ύφασμα ή δέρμα 

taseis20201

Μπορούμε να αναμείξουμε διάφορα υφάσματα για να δημιουργήσουμε όμορφα τον καναπέ, το κρεβάτι ή οτιδήποτε άλλο στο σπίτι μας. Η mix and match τάση στις υφές θα συνεχιστεί και το 2020!  Γι’ αυτό ανάμειξε μαλλί ή δέρμα στα υφάσματα που διακοσμούν τους χώρους σου και θα με θυμηθείς!

2. Έθνικ στοιχεία

Το σαλόνι του 2020 απαιτεί πίνακες και διακοσμητικά 

taseis20202

Το έθνικ στυλ είναι από τα πιο διασκεδαστικά μιας και οι επιλογές είναι άπειρες. Και το 2020, τα έθνικ στοιχεία θα αποτελέσουν μια από τις must τάσεις. Μπορείς λοιπόν, να δώσεις μερικές έθνικ πινελιές στο σπίτι σου, όπως το να τοποθετήσεις διακοσμητικά με έθνικ στοιχεία. Πρόσθεσε μαξιλάρια καναπέ, ριχτάρι, πίνακες, βάζα ή οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε άλλους πολιτισμούς. Κι αν κάποια στιγμή βαρεθείς αυτό το στυλ μπορείς πολύ απλά να βγάλεις αυτά τα μικρά στοιχεία που το διαμόρφωσαν.

3. Γεωμετρικά μοτίβο

taseis20203

Αν είσαι τολμηρή, επίλεξε ένα γεωμετρικά μοτίβο χαλί και θα μεταμορφώσεις σε μια στιγμή το χώρο σου!  Τοποθέτησέ το στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο μπάνιο ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού σου. Θα αποτελέσει μεγάλη τάση και το 2020!  

4. Ταπετσαρίες βγαλμένες.... από τη φύση

Ταπετσαρία με τροπικό μοτίβο φύλλα, φυτά και ροζ καρέκλες 

taseis20204

Εάν απλώς χρησιμοποιήσεις καινούργια ταπετσαρία, ολόκληρος ο χώρος σου θα μεταμορφωθεί αμέσως!  Αρκετί να τοποθετήσεις ταπετσαρία σε έναν μόνο τοίχο. Θα δώσεις άλλο στυλ στο σπίτι σου. Για το 2020 προτίμησε μια ταπετσαρία με μοτίβο που παραπέμπει στη φύση και θα ζωντανεύει το χώρο. Το μοτίβο αυτό μπορεί να είναι κλαδιά, λουλούδια, τροπικά δάση ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς.

Διάβασε ακόμη:  Φτιάξε την κατάλληλη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα... έξω από το σπίτι σου!

4. Χρυσά διακοσμητικά στο σαλόνι

Αξεσουάρ από χρυσό για το 2020

taseis20206

Βάλε χρυσά αξεσουάρ στο σαλόνι σου! Το χρυσό είναι ένα χρώμα που δίνει αίγλη και πολυτέλεια σε ένα χώρο. Το 2020 θα δεις το χρυσό σε διάφορα διακοσμητικά σπιτιού, όπως καθρέπτες, βάζα και φωτιστικά. 

6. Ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα

Τραπεζαρία από ξύλο για το 2020

taseis20206

Το ξύλο θα είναι ο πρωταγωνιστής των υλικών το 2020! Σε όποιο σπίτι μπεις, θα δεις έπιπλα, φωτιστικά και μικροαντικείμενα κατασκευασμένα από ξύλο. Η τάση αυτή δίνει ζεστασιά και rustic στυλ στο σπίτι σου, κάνοντάς το πιο φιλόξενο. Αν για τους λόγους σου, δεν μπορείς να ακολουθήσεις αυτή την τάση, απλώς πρόσθεσε μικρές ξύλινες πινελιές. Η διαφορά θα είναι εντυπωσιακή! 

7. Φυτά στον εσωτερικό χώρο

Πρόσθετε λουλούδια και φυτά στο σαλόνι 

taseis20208

Τα φυτά στη διακόσμηση του σπιτιού θα είναι απαραίτητα το 2020! Προτίμησε αληθινά φυτά και όχι ψεύτικα. Αν δεν έχεις τον χρόνο για την φροντίδα τους, απέκτησε τουλάχιστον κάκτους και παχύφυτα τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά. Έτσι, ο μικρός κήπος που θα δημιουργήσεις στο σπίτι σου, θα του δώσει χρώμα και αέρα ανανέωσης. 

Διάλεξε τις τάσεις στη διακόσμηση για το 2020 σύμφωνα με το χώρο σου και φέρε στο σπίτι σου αέρα αλλαγής! Απόκτησε με πολύ λίγες αλλαγές, ένα μοντέρνο χώρο τον οποίο θα χαίρεσαι καθημερινά. 

Διάβασε ακόμη 

Πώς θα κάνεις το υπνοδωμάτιό σου να ξεχωρίσει

Καλοκαιρινή σιέστα στη βεράντα 

Πηγή

Home