Thumbnail

Μήπως ήρθε η ώρα να αγαπήσεις τον εαυτό σου; Μήπως ήρθε η ώρα να αγαπήσεις τον εαυτό σου;

Οι ψυχολόγοι μίλησαν... Δες τι μπορείς να κάνεις…
Μάλλον έφτασε η ώρα που πρέπει να φροντίσεις πραγματικά τον εαυτό σου, να τον περιποιηθείς όπως του αξίζει... Όπως υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι, μικρές πράξεις φροντίδας αρκούν. Δεν είναι τόσο δύσκολο και τόσο θεωρητικό τελικά... Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις... 

Καταρχήν, να σε αγαπήσεις γι αυτό που είσαι, να εστιάσεις στα θετικά σου στοιχεία. Να αποδεχθείς το σώμα σου και να του δώσεις τη φροντίδα που χρειάζεται. Αγόρασε ρούχα που να αναδεικνύουν τα ωραία χαρακτηριστικά σου... σίγουρα έχεις, μην ακούσω το αντίθετο! Κακόμαθε τον εαυτό σου με λίγη πολυτέλεια.. δεν κάνει κακό. Δες στον καθρέφτη... Τι βλέπεις; Δες το πρόσωπό σου, τα μάτια σου, το σώμα, τις καμπύλες σου... δες πόσο όμορφη είσαι. 

 

Τρία είναι τα μυστικά λοιπόν, η ΑΠΟΔΟΧΗ, η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ και η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ.

Αποδοχή. Τοποθέτησε στο σπίτι σου φωτογραφίες από ευχάριστες στιγμές με τους φίλους σου για να τις βλέπεις κάθε μέρα! Κάθε φορά που θα τις κοιτάς και θα βλέπεις πόσο χαρούμενη είσαι και γεμάτη αυτοπεποίθηση, θα νιώθεις αμέσως καλύτερα!

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να επηρεάζεται απ' όσα γράφονται στα social media ή στα περιοδικά και μη βλέπεις εκπομπές που σε κάνουν να νιώθεις χάλια με το σώμα σου. Μην το συνεχίσεις! Κάνε μια καινούρια αρχή. Κάνε τα ελαττώματά σου προτερήματα και αποδέξου το σώμα σου.

Διάβασε ακόμη: Μόλις βρήκαμε το αντίδοτο στο άγχος και την κατάθλιψη | MyLife

loveyourself2

Διάβασε ακόμη: Μήπως πάσχεις από τη λεγόμενη χαμογελαστή κατάθλιψη; | MyLife

Προσαρμογή. Ρίξε μια ματιά στη ντουλάπα σου...   Τι ρούχα βλέπεις;  Να ξέρεις, λέει πολλά για την εικόνα που έχεις για το σώμα σου. Τα χρώματα που έχεις τονίζουν το δέρμα και τα μαλλιά σου; Τα κομμάτια που έχεις αναδεικνύουν το σώμα σου; Μήπως να έκανες μια εκκαθάριση;

Δώσε τα ρούχα που δεν φοράς, χάρισέ τα! Και φρόντισε την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια, να αγοράσεις ρούχα που τονίζουν τις θηλυκές καμπύλες σου και σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά με σένα. 

Πολυτέλεια. Μπορείς κι εσύ να γεμίσεις την μπανιέρα σου με νερό και αφρόλουτρο και να χαλαρώσεις! Φρόντισε λίγο το σώμα σου... Μείνε στο νερό τουλάχιστον για μια ώρα.  Tablet, smartphone, laptop... απαγορεύονται!  Είναι ιερή η στιγμή!

Κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος, θα καταλάβεις πόσο ωραία είναι η αίσθηση και η υφή του σώματός σου. Όταν βγείς από το μπάνιο, άπλωσε και μία ωραία λοσιόν... Μάθε να εκτιμάς το σώμα σου! 

Διάβασε ακόμη:  Σταμάτα να τρως με ενοχές | MyLife

Πηγή

Home