Thumbnail

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το (καλό) σεξ; Γιατί είναι τόσο σημαντικό το (καλό) σεξ;

Είναι ή όχι από τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης σχέσης;
Το σεξ αδιαμφισβήτητα κατέχει κεντρικό ρόλο στη ζωή και την επιβίωση της σχέσης του ζευγαριού. 
Η σεξουαλική ζωή επηρεάζεται από την ποιότητα της σχέσης, ενώ αν το σεξ είναι κακό ή ανύπαρκτο, τότε συχνά αποτελεί καμπανάκι κινδύνου για την γενικότερη πορεία της σχέσης.

Δεν είναι τυχαίο όταν λέμε πως το "το σεξ είναι το Α και το Ω μιας σχέσης".  Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει γύρω σου ότι, ο πιο βασικός και καθοριστικός παράγοντας μίας σχέσης ειναι το σεξ;

Το σεξ είναι σημαντικό κομμάτι μιας υγιούς σχέσης, όπως είναι η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία, ενώ αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να έρθετε ουσιαστικά κοντά με το σύντροφό σας, ακόμα κι αν δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε μαζί του σε άλλα πεδία της καθημερινότητάς σας.

sex2

Κι εσύ το σκέφτεσαι, όπως κι εγώ, όπως και όλοι! Είτε το εξασκείς είτε όχι, σε απασχολεί... κι αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν λένε αλήθεια. Όλους τους απασχολεί! Μην υποτιμήσεις λοιπόν ποτέ τη δύναμή του και μη πάρεις δεδομένο ότι θα είναι καλό. Το σεξ χρειάζεται δουλειά και από τους δυο και αυτό γιατί και οι δυο επωφελούνται τα μέγιστα από αυτό.

Το πάθος που προσφέρει το σεξ και το γεγονός ότι το ίδιο το σεξ το τροφοδοτεί (το πάθος) κάνει την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού βασικό συστατικό της επιτυχημένης σχέσης του. Άσε που σε ανακουφίζει από την ένταση και το άγχος, καθώς κατά τη διάρκεια και την κορύφωσή του, απελευθερώνονται ενδορφίνες και άλλες ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις ωραία και με θετική διάθεση. Κι όσο πιο ωραία και όμορφα νιώσεις, τόσο καλύτερα θα αποδίδεις!

Διάβασε ακόμη: Τα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια σε σχέση με τα οικονομικά τους ...

sex3

Εννοείται πως η οικειότητα, η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη σχέση. Για να υπάρχει ισορροπία, για να ζουν τον έρωτα, το σεξ με υγιή τρόπο, οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να επικοινωνούν. Έτσι λοιπόν, όταν στο ένα σκέλος της σχέσης υπάρχουν τριγμοί μπορεί να επηρεαστεί στον ίδιο βαθμό και το άλλο. 

Πολλές φορές, μετά από ένα τσακωμό, είναι το σεξ που φέρνει κοντά το ζευγάρι και τους «ξαναζεσταίνει» λειτουργώντας σαν μια γέφυρα που τους επανενώνει. Φυσικό κι επόμενο, αν μεταφερθούν τα νεύρα και ο θυμός στην κρεβατοκάμαρα,  η απομάκρυνση αλλά και οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες, να χτυπήσουν τη πόρτα του ζευγαριού.

sex4

Διάβασε ακόμη: Πότε πρέπει να σηκωθείς να φύγεις από μια σχέση | MyLife

Όπως και να το κάνουμε λοιπόν, το σεξ προκαλεί χαρά και ένα λόγο να είναι ευτυχισμένοι, όσοι το εξασκούν. Είναι ένδειξη μιας καλής σχέσης και ανεβάζει παράλληλα την αυτοπεποίθηση εκείνου που το έχει στη ζωή του. 

sex5

Διάβασε ακόμη: Σε ποια ηλικία οι γυναίκες κάνουν το καλύτερο σεξ της ζωής τους ...

Πηγή

Home