Πώς να φτιάξεις καρμπονάρα με καλαμαράκια
Για τους λάτρεις των γευστικών συνδυασμών
Μια εύκολη και λαχταριστή καρμπονάρα!
Υλικά
- 320 γραμμάρια σπαγγέτι
- 400 γραμμάρια καλαμάρια καθαρισμένα
- 3 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανός
- 2 φύλλα μέντας
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί πεκορίνο
- Ελαιόλαδο
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη πουτανέσκα;
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα καλαμάρια σε κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα καλαμάρια.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 20 λεπτά, προσθέτοντας το μισό ποτήρι λευκό κρασί. Όταν τα καλαμάρια μαλακώσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτοντας τον μαϊντανό και τη μέντα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο πεκορίνο.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε, ενώ κρατάμε λίγο από το νερό που μαγειρεύτηκαν. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα καλαμάρια και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά με μια κουταλιά από το νερό που φυλάξαμε και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πένες με πέστο αβοκάντο