Πώς η διατροφή επηρεάζει (και) τη ψυχική μας υγεία

Οι μελέτες που έχουν γίνει γύρω από αυτό το θέμα, υποστηρίζουν ότι, οι τροφές που καταναλώνουμε καθορίζουν τις πιθανότητες να αναπτύξουμε κατάθλιψη.  

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η υιοθέτηση μια διατροφής πλούσιας σε τροφές φυτικής προέλευσης και φυτικές ίνες μειώνει τις πιθανότητες κατάθλιψης.

Ο βαθμός στον οποίο οι διατροφικές επιλογές μας επηρεάζουν τη διάθεσή μας, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Ο κίνδυνος όμως επανεμφάνισης της κατάθλιψης είναι μικρός όταν το άτομο ακολουθεί υγιεινή διατροφή.

Διάβασε ακόμη: Μήπως ήρθε η ώρα να αγαπήσεις τον εαυτό σου; 

Διάβασε ακόμη: Στάση του σώματος και ψυχολογία

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το έντερό μας συνδέεται με κάποιο τρόπο με τον εγκέφαλό μας και τον επηρεάζει.

Διαπίστωσαν μάλιστα, ότι, όσοι είχαν συμπτώματα κατάθλιψης είχαν και ανεπάρκεια καλών βακτηρίων στο στομάχι.

Όσο αφορά τις επεξεργασμένες τροφές, το γνωρίζουμε όλοι, ότι προκαλούν πολλά προβλήματα υγείας!  

Συνδέονται με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, σακχάρου στο αίμα και άλλα μεταβολικά προβλήματα. Οι άνθρωποι που τρώνε πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, αντιμετωπίζουν κατά 33% μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης συγκριτικά με όσους τρώνε μικρές ποσότητες αυτών των τροφών.

Οι διατροφολόγοι υπογραμμίζουν, ότι, αυτές οι τροφές έχουν συνήθως χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου. Είναι επίσης ανεπαρκή σε φυτικές ίνες σε αντίθεση με τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, γεγονός που επηρεάζει τη διάθεση.

Διάβασε ακόμη: Θες να βελτιώσεις την ποιότητα της καθημερινότητάς σου; Πάρε .

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ