Thumbnail

Πώς θα οργανώσεις τη μετακόμισή σου Πώς θα οργανώσεις τη μετακόμισή σου

Δε χρειάζεται κατά ανάγκη να χωρίζεις για να μετανομίζεις, όπως λέει το γνωστό άσμα
Βρήκες τον νέο χώρο σου, αλλά τον αρχικό ενθουσιασμό, διαδέχεται το άγχος και ο πανικός. Δε χρειάζεται. Οργάνωση χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά.

Δεν ξέρεις από πού να πιάσεις το νήμα; Καταρχάς, άρχισε να πακετάρεις ρούχα, παπούτσια και σκεπάσματα που δεν χρησιμοποιείς αυτή την εποχή του χρόνου.

Εννοείται πως για τις επόμενες μέρες, δε χρειάζεται να πας σούπερ μάρκετ. Αντ΄αυτού, δες τι μπορείς να καταναλώσεις από το ψυγείο και τα ντουλάπια σου. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, κάλεσε φίλους για ένα αυτοσχέδιο πάρτι. Δε χρειάζεται να τα κουβαλάς και αυτά. 

Προτού πακετάρεις το οτιδήποτε, σταμάτα μια στιγμή και σκέψου αν πραγματικά το χρειάζεσαι κι έχει θέση στη νέα σου ζωή και στο νέο σου σπίτι. Αν η απάντηση είναι όχι, χάρισε ή τοποθετήσε σε κάδους ανακύκλωσης ή περισσυλογής ρούχων, ό,τι σου είναι πια περιττό. 

Για την προστασία των επίπλων σου, τύλιξέ τα σε ρολό φυσαλίδας και κόλλησέ το με ειδική ταινία. 

Διάβασε ακόμη: Διακόσμηση σπιτιού 2020: Έρχονται οι 7 νέες τάσεις διακόσμησης ...

Φρόντισε να βγάλεις φωτογραφίες τις συνδέσεις των καλωδίων στις ηλεκτρικές συσκευές πριν τα αποσυνδέσεις. Έτσι θα ξέρεις τι μπαίνει πού. Μην σκοτωθείς άδικα μετά. 

Φτιάξε σωστά την κούτα, έχοντας βάλει στο κάτω μέρος της κολλητική ταινία. Ξεκίνα να γεμίζεις με ρούχα από τα συρτάρια, παπούτσια, βιβλία, διακοσμητικά, πιάτα, ποτήρια, γυάλινα είδη χωρίς να αφήνεις κενά στην κούτα.

Φρόντισε τα εύθραυστα με το ρολό φυσαλίδας. Βάλε εφημερίδες ή ρολό ανάμεσα στα κενά. 

Σε ρολό φυσαλίδων (ή σε ένα μεγάλο σεντόνι) τύλιξε τα ρούχα που έχεις στη ντουλάπα μαζί με τις κρεμάστρες, χωρίς να τα διπλώσεις. 

Προσπάθησε να μην φορτώνεις με πολύ βάρος τις κούτες για να μπορούν να μεταφέρονται εύκολα. 

Διάβασε ακόμη: Οι αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού 

Πάνω σε κάθε κούτα σημείωσε με έναν μαρκαδόρο το δωμάτιο στο οποίο πάει, το περιεχόμενό της, καθώς κι έναν αριθμό. Οργάνωση δεν είπαμε; 

Κάνε μια λίστα με τις κούτες και γράψε τον αντίστοιχο αριθμό ώστε να ελέγξεις σε περίπτωση σου λείπει κάποια κούτα.

Βγάλε όσα θα χρειαστείς την πρώτη μέρα, προσωπικά είδη, χαρτί τουαλέτας, σεντόνια κλπ σε μια βαλίτσα ώστε να μπορείς να τα βρεις εύκολα. 

Μόλις όλα φτάσουν στο νέο σπίτι και κάθε κούτα έχει πάει στο δωμάτιο που πρέπει, ξεκίνα να ξεπακετάρεις τα πιο χρήσιμα. 

Βάλε τα ρούχα από το σεντόνι κατευθείαν στη ντουλάπα.

Ξεκίνα να ξεπακετάρες και να οργανώνεις ένα δωμάτιο τη φορά, και κάνε την αρχή από την κουζίνα. Συνέχισε στο υπνοδωμάτιο, το μπάνιο και άφησε για το τέλος το σαλόνι.

Καλή αρχή στο νέο σου σπίτι! 

Διάβασε ακόμη: Ένταξε τις σανίδες στη διακόσμηση του σπιτιού σου 

 

Πηγή 

 

Home