Thumbnail

7 έξυπνα tips για διακόσμηση καθιστικού σε μικρό διαμέρισμα 7 έξυπνα tips για διακόσμηση καθιστικού σε μικρό διαμέρισμα

Αυτές οι απλές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική όαση
Το καθιστικό μας αντικατοπτρίζει την αισθητική μας, ανεξαρτήτου μεγέθους. Γι' αυτό σήμερα, θα σου δείξω έξυπνες λύσεις για να διακοσμήσεις τον μικρό σου χώρο στο διαμερισματάκι σου, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις έναν μοναδικό χώρο.

Ακόμα και οι μικροί χώροι, μπορούν να μεταμορφωθούν και να αναδείξουν μια πανέμορφη αισθητική! 

Δες πιο κάτω 7 tips για ένα ιδανικό καθιστικό σε μικρό διαμέρισμα. 

Εύκολες συμβουλές που δεν θέλουν να ξοδέψεις ούτε χρόνο, ούτε χρήμα.

1) Διάλεξε φωτεινές αποχρώσεις

tips1

Οι φωτεινές αποχρώσεις κάνουν τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και πιο καθαρός. Επίλεξε ζεστά χρώματα όπως το μπεζ, το καφέ, το πορτοκαλί, για να δώσεις ένταση ή πιο ψυχρές όπως το γκρι και το λευκό για να χαρίσεις μοντέρνες νότες στον χώρο.

2) Παίξε με τα μοτίβα

tips2

Τα μοτίβα μπορούν να μεταμορφώσουν έναν χώρο αν είναι μουντός. Μην φοβάσαι να παίζεις με διάφορα σχέδια, αφού το αποτέλεσμα είναι πάντα παιχνιδιάρικο και μοντέρνο.

3) Πάρε λειτουργικά διακοσμητικά

tips3

 

Τα διάφορα «έξυπνα» διακοσμητικά, όπως τα ράφια, οι διακοσμητικές σκάλες που είναι πολύ στη μόδα, τα τραπεζάκια-σκαμπό, είναι τέλεια για να γεμίσουν τον χώρο και να του προσδώσουν έναν λειτουργικό χαρακτήρα χωρίς να χάσει από τη γοητεία του.

Διάβασε ακόμη: Τα 5 πιο ωραία χρώματα για καναπέ φέτος

4) Επίλεξε ποικιλία χρωμάτων

tips4

Προσπάθησε να αναμείξεις διάφορα χρώματα στον χώρο, χωρίς βέβαια να το παρακάνεις, για να τον κάνεις να δείχνει πιο φρέσκος, άνετος και φωτεινός.

Διάβασε ακόμη: Πώς να ενσωματώσεις άψογα ένα γραφείο στο σαλόνι σου

5) Όχι στα πολλά στυλ

tips5

Μην παίζεις με πολλά διαφορετικά στυλ όταν πρόκειται για μικρούς χώρους. Μην τον βαρυφορτώσεις! Επίλεξε το στυλ που σου αρέσει και άφησέ το να επικρατεί στον χώρο για να τον κάνει να μοιάζει πιο μοντέρνος και καθαρός. 

6) Μην παραγεμίζεις τους χώρους

tips6

Οι μικροί και όχι μόνο, χώροι, χρειάζονται λίγα και καλά έπιπλα που με την λειτουργικότητά τους και την έξυπνή τους κατανομή στον χώρο, θα κάνουν το σπίτι να μοιάζει μεγαλύτερο και πιο γοητευτικό.

7) Λειτουργικά και έξυπνα έπιπλα

tips7

Επίλεξε έπιπλα που μετακινούνται εύκολα, όπως πολυθρόνες με ρόδες, ραφιέρες στο σωστό ύψος και καναπές που δεν θα βαραίνει τον χώρο με το μέγεθος του. Άφησέ τα να διαμορφώσουν ένα κομψό και αψεγάδιαστο καθιστικό.

Διάλεξε τις αποχρώσεις που αγαπάς, παίξε με διάφορα μοτίβα και λειτουργικά έπιπλα και σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. 

Διάβασε ακόμη: Διακόσμηση σπιτιού 2020: Έρχονται οι 7 νέες τάσεις διακόσμησης

Πηγή:

Home