O Διονύσης Κωνσταντίνου είναι *νόστιμος 

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του Kitchen Island;
Video is the king! Όταν ο συγκεκριμένος βασιλιάς, παρουσιάζει σκηνές που έχουν να κάνουν με φαγητό, τότε πρόκειται για αυτοκράτορα. Στη Digital Tree, έχουμε ενστερνιστεί τη διεθνή τάση των videos και την υιοθετούμε. Με αυτό τον μεγάλο πρόλογο, θέλω να καταλήξω στο ότι πριν από 2 χρόνια, ο εκτελεστικός διευθυντής της Digital Tree e-Publishers, Θεόδωρος Μίντλετον, εντόπισε την τάση, είδε το κενό στην κυπριακή αγορά και την υιοθέτησε. Αυτό. 

Πότε τελικά υλοποιήθηκε η ιδέα;
Μετά την επισήμανσή του Θεόδωρου, όπως γίνεται με κάθε ιδέα, αφού συζητήθηκε στο Lost + Found, στήθηκε η ομάδα, έγιναν πλάνα επί χάρτου και άρχισε η υλοποίηση. Πρίν από ενάμιση χρόνο, όταν επέστρεψα στην Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήρθα σε επαφή με την εταιρεία και ένεκα των προσωπικών μου ενδιαφερόντων, το project του Kitchen Island ήταν αυτό που μου τράβηξε την προσοχή. Ετοίμασα μια πρόταση στον Θεόδωρο για ανάπτυξη του project και παλεύω με τα K.P.I.s μου έκτοτε. 

Ποιά ήταν η “περιρρέουσα ατμόσφαιρα” όταν δημιουργήθηκε το Kitchen; Θύμισέ μου ποια ήταν η τάση με τα cooking videos εκείνη την περίοδο.
Τα “food videos” είχαν αρχίσει να γίνονται το “the new thing”. Όταν μπήκα στην ομάδα της Digital Tree, το Kitchen Island είχε γύρω στους 1.600 fans στο Facebook και 150 στο Instagram. Σήμερα "φλερτάρει" με 10 χιλιάδες τόσο στο Facebook, όσο και στο Instagram, ενώ έχουν δημιουργηθεί κανάλια στο Youtube και Spotify. Το κοινό μας είναι κυρίως ελληνόφωνο, αλλα υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό αγγλόφωνων users, εξού και τα posts μας είναι bilingual.

Ποιος ο ρόλος σου στο δημιουργικό κομμάτι του Kitchen Island;
Είναι υπό την ευθύνη μου το project. Καθημερινά έχω τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις ενός project manager, οφείλω να συντονιστώ με το production team και να διευθετήσουμε τις κινηματογραφήσεις των videos με το web ΤV του ομίλου. Επίσης, επικοινωνώ με τους chefs για να συντονιστούμε αναφορικά με τις συνταγές που θα παρουσιάσουν και πηγαίνω για ψώνια στο super market… κυριολεκτικά. Είμαι από τους τυχερούς που πηγαίνουν στην υπεραγορά Alpha Mega ως μέρος της δουλειάς τους! 

Περιέγραψέ μου την επαγγελματική σου ρουτίνα;
Αρχίζω πολύ νωρίς με τρέξιμο. Κυριολεκτικά τρέχω, συνήθεια που δεν αποτελεί μέρος του job description μου, αλλά όταν έχεις προγραμματισμένο filming πεντανόστιμων συνταγών, μοιραία κάτι θα δοκιμάσεις, ως εκ τούτου κάπως πρέπει να κάψεις τις θερμίδες. Στο γραφείο μπαίνω γύρω στις 09:00. Αν αργήσω, φροντίζω να φέρω καφέ στην Πέγκυ. Αφού απαντηθούν τα emails, συζητάμε για το γενικό - και όχι απλά σκηνοθετικό - direction με την ομάδα παραγωγής των βίντεο, γίνεται η επιμέλεια των βίντεο, επίσης διευθετείται η οργάνωση του content. Υπό την ευθύνη μου είναι επίσης τα monthly internal reports και τα client reports.  Αφού προγραμματίσω όλα τα posts σε Facebook, Instagram, Youtube και ολοκληρώσω τη δημιουργία της playlist σε Spotify, έχω τη χαρά να αφοσιωθώ στην “αναζήτηση ενδιαφέροντος content” και να “επικοινωνήσω με το κοινό”, και αφού όλοι ξέρουμε πώς γίνεται αυτό, δεν χρειάζεται να μακρηγορήσω. Κάποιες φορές μαγειρεύω για τις ανάγκες κάποιων videos, αλλά όχι δεν είμαι chef, παρόλο που έχω ακούσει και διαβάσει να με χαρακτηρίζουν έτσι. Δεν έχω καν tattoos. Πώς τους πέρασε από το μυαλό; 


Το Kitchen Island έχει ξεπεράσει τους 10 χιλιάδες followers στο Ιnstagram. Ποιά είναι τα επόμενα πλάνα;
Τα επόμενα πλάνα είναι η ανάδειξη του καλού φαγητού, των ταλαντούχων chefs, η ικανοποίηση των food lovers, η δημιουργία "νόστιμων" videos με ευφάνταστες συνταγές και η παρουσίαση του πλούτου της κυπριακής κουζίνας. Ακούστηκε πολύ πομπώδες, το αντιλαμβάνομαι, αλλά αυτό κάνουμε. Επίσης, δουλεύουμε το concept “Kitchen Island recommends”, για το οποίο θα συνεργαστούμε με την αδερφική Avant Garde, ενώ θα έχουμε παρουσία σε μια κατηγορία του Impossible.Works. Βέβαια αγαπάμε ήδη το My.Life, όχι μόνο εξαιτίας της παρούσας συνέντευξης, αλλά κυρίως επειδή αναρτά τις συνταγές μας.

Γιατί κάποιος να κάνει follow το Kitchen Island;
Το αμερικανάκι μέσα μου θα απαντήσει: Because.. food!

Πώς προέκυψε η πρωτοβουλία για το #MeetTheChef;
Η πρωτοβουλία του #MeetTheChef προέκυψε κατά τη διάρκεια ενός brainstorming της Πέγκυς...με τον εαυτό της, η οποία πολύ δημοκρατικά, - aka δικτατορικά - αποφάσισε πως πρέπει να αναδείξουμε τους ταλαντούχους chefs που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία στο κοινό να τους γνωρισει. Με αυτό τον τρόπο "γεννήθηκε" η ιδέα. Έτσι παρουσιάζουμε τον chef, ο οποίος μας μιλάει για την πορεία του, την έμπνευσή του, τη δουλειά του και το πώς λειτουργεί. Πολλές φορές, μας μιλάει και ο επιχειρηματίας για το όραμά του. Οι συνεντεύξεις παρουσιάζονται στην Avant, το Impossible και φυσικά το My.Life, ενώ στο Kitchen Island γίνεται ο διαγωνισμός. Οι νικητές απολαμβάνουν γεύμα από τον chef και έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν. 

Υπέπεσε στην αντίληψή μου, το νέο project που φέρει την υπογραφή του Kitchen Island, το Kitchen Stars. Θέλεις να μου πεις μερικά πράγματα για αυτό; 
Φυσικά, το Kitchen Stars, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, η οποία αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλά και μόνο φαγητό. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή βιομηχανία με πάρα πολλές διαστάσεις και ενδιαφέροντα. Για το συγκεκριμένο project, συνεργαζόμαστε με τον Όμιλο Louis Hotels και τις Υπεραγορές Alpha Mega, φιλοδοξώντας να βρούμε το επόμενο αστέρι της μαγειρικής και να το βοηθήσουμε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, δίνοντας την ευκαιρία να "κτίσει" ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, συγκεντρώνοντας εργασιακή εμπειρία στα ξενοδοχεία της Louis Hotels. Τέσσερις ταλαντούχοι chefs θα μπουν στην κουζίνα και θα κληθούν να μαγειρέψουν με υλικά από τις Υπεραγορές Alpha Mega

Ο Executive Chef του Ομίλου Louis, Κυριάκος Σωτηρίου, θα αξιολογήσει αυτές τις συνταγές. Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία για έναν χρόνο να δουλέψει σε 5 ξενοδοχεία του Ομίλου Louis, σε τέσσερα ελληνικά νησιά, δυο εκ των οποίων η Μύκονος και η Κύπρος, σε διαφορετικά πόστα, εξειδικεύοντας τις γνώσεις του σε συγκεκριμένες κουζίνες. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Τι χρειάζεται για να στεφθεί κανείς νικητής του Kitchen Stars;

Πολύ ενδιαφέρον!  
Φυσικά και είναι ενδιαφέρον, αλλά για εμένα είναι πρωτίστως, πολύ ουσιαστικό. Δεν πρόκειται για ένα reality ή για ακόμη έναν διαγωνισμό. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που επιδιώκουν να κάνουν καριέρα, να αποκτήσουν εμπειρία, να βρούν το μαγειρικό τους στιλ και ύφος, και φυσικά να εργοδοτηθούν. Ο Όμιλος Louis κάνει κάτι πραγματικά αξιέπαινο και αν αντίστοιχες πρωτοβουλίες υιοθετούνταν και από άλλες εταιρείες, πιστεύω ακράδαντα πως λιγότεροι θα αναζητούσαν την ανάλογη ή αντίστοιχη ευκαιρία στο εξωτερικό, προκειμένου να αποκτήσουν αυτή την εμπειρία. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Το νέο, νόστιμο project που πρέπει να δοκιμάσουμε, ονομάζεται Kitchen Stars

Με ποιους chefs συνεργάζεστε;
Μέχρι στιγμής, έχουμε συνεργαστεί και συνεργαζόμαστε με τον βραβευμένο με michelin star chef Νίκο Καραθάνο, τον chef de cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου, τον ταλαντούχο  chef Νικόλα Κωνσταντίνου και με τους εξίσου χαρισματικούς Θεόδωρο Ελευθερίου, Μαρία Χατζηχάννα, Γιάννη Καδή, Μαρία Μαρκιτανή και Κωνσταντίνο Πηλαβά. 

Πόσο εύκολο είναι να παραμένεις ενημερωμένος για όλα όσα γαστριμαργικά ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στην Κύπρο, αλλά και τις τάσεις που διαμορφώνονται στο εξωτερικό;
Τρομερά δύσκολο. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι πολύ πιο δύσκολο να μάθεις τι συμβαίνει στην Κύπρο, παρά τι συμβαίνει στο San Francisco, τη Νέα Υόρκη ή το Παρίσι. Στην Κύπρο δεν έχουμε φτάσει ακόμη στον ίδιο βαθμό shareability. Οι περισσότεροι επιλέγουν παραδοσιακούς τρόπους ενημέρωσης του κοινού τους, αγνοώντας το αδιαμφισβήτητο γεγονός που δεν είναι άλλο από το ότι το κοινό τους και δη το επαναλαμβανόμενο κοινό τους, είναι heavy user του internet και δη των social media, και για να είμαστε ακόμη πιο ακριβείς του Ιnstagram. Στο εξωτερικό ακολουθώντας συγκεκριμένα Instagram/Facebook/Youtube και Snapchat accounts, αλλα ακόμη και γνωστές ιστοσελίδες ή blogs μπορείς εύκολα να ενημερωθεί για τα νέα και ανερχόμενα trends. Στην Κύπρο πάλι, όχι. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Θεόδωρος Ελευθερίου: Hot boy in the kitchen

Ποιά είναι η σχέση σου με το φαγητό και το μαγείρεμα;
Πιστεύω ότι η μαγειρική, είναι στην πραγματικότητα χημεία. Κάθε μάγειρας που έχω γνωρίσει, είτε ερασιτέχνης, είτε επαγγελματίας, κρύβει έναν τρελό επιστήμονα μέσα του. Εγώ πάλι, πρώτη φορά μαγείρεψα σε μια άσκηση επιβίωσης στο στρατό, όπου σε κάποια στιγμή είχα στα χέρια μου μόνο μια σοκολάτα, λίγη φλούδα πορτοκαλιού (που φάγαμε νωρίτερα), λίγα μπισκότα και μια χούφτα αμύγδαλα. Εκεί συνειδητοποίησα πως λίγα συστατικά, αρκετή αβεβαιότητα, φαντασία και πολύ χιούμορ, μπορούν να γίνουν η αιτία για εξαιρετικές εμπειρικές και γευστικές επιτυχίες. Επίσης, έχω απίστευτο ενθουσιασμό στη δημιουργία “food porn”, καθώς πιστεύω ότι το φαγητό μπορεί να ενεργοποιήσει όλες τις αισθήσεις δημιουργώντας foodgasm, και όχι αυτό δεν είναι #διπλής. Πραγματικά! 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Meet the chef στο Limoncello Deli Bar

Φωτογραφίες: Μάριος Ιωσηφίδης 
 

Θερμές ευχαριστίες στο D.O.T για τη φιλοξενία 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ