Πώς να φτιάξεις κουκουνάρια από σοκολάτα
Ο Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει τον τρόπο
Υλικά
- 160 γρ. (1 πακέτο) μπισκότα βρώμης με κανέλα και τζίντζερ
- 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 200 γρ. σοκολατένια δημητριακά
- ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια βάζεις τα μπισκότα και τα χτυπάς για 2-3 λεπτά μέχρι να θρυμματιστούν και να γίνουν σκόνη.
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο, την πραλίνα και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύεις με ένα κουτάλι.
- Προσθέτεις τη σκόνη από τα μπισκότα και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Τοποθετείς το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Μόλις κρυώσει αρκετά ώστε να πλάθεται, βγάζεις το μείγμα από το ψυγείο και το επεξεργάζεσαι με τα χέρια, αφού πρώτα φορέσεις γάντια.
- Χωρίζεις το μείγμα σε μπαλάκια των 40 γρ. και τους δίνεις κωνικό σχήμα.
- Τοποθετείς τα σοκολατένια δημητριακά γύρω-γύρω από κάθε μπαλάκι ώστε να μοιάζουν με κουκουνάρια.
- Σερβίρεις πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Διαβάσε επίσης
Λαζάνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη