Σήμερα θα ετοιμάσεις βασιλόπιτα με πορτοκάλι

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
  • 250 ml γάλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ½ φλ. χυμός πορτοκαλιο
  • λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180˚C.
  • Αλείφεις καλά μία φόρμα 25 εκ. με βούτυρο και την πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι. Προσέχεις να αλευροβουτυρώσεις τα πλαϊνά της φόρμας για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ.
  • Ρίχνεις το βούτυρο  στο μπολ του μίξερ και το χτυπάς μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. 
  • Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύεις και προσθέτεις το γάλα και τον χυμό.
  • Στη συνέχεια, ρίχνεις λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν.
  • Ανακατεύεις καλά με σπάτουλα.
  • Ψήνεις το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
  • Πριν το ψήσιμο βάζεις το φλουρί. 
  • Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζεις από την φόρμα και την βάζεις επάνω σε σχάρα να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη. 

Διάβασε επίσης 

Ετοιμάσου να φτιάξεις τούρτα σοκολάτα κάστανο

Πώς θα φτιάξεις μια γεμιστή βασιλόπιτα

Πώς να φτιάξεις κουκουνάρια από σοκολάτα

 

 

 


 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ