Thumbnail

Σήμερα θα ετοιμάσεις βασιλόπιτα με πορτοκάλι Σήμερα θα ετοιμάσεις βασιλόπιτα με πορτοκάλι

Η αρχισυντάκτρια του Mylife δίνει τη συνταγή που τη βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη
Αύριο έχει την τιμητική της. Αυτή η συνταγή φτιάχνεται εύκολα κι είναι πεντανόστιμη. Τη βρήκα πριν χρόνια, ανήκει στον Βασίλη Καλλίδη και για να πω την αμαρτία μου, τη φτιάχνω ολόχρονα, χωρίς όμως να βάζω φλουρί. Εσύ όμως μην ξεχάσεις το τυχερό νόμισμα, μπας και το 2021 είναι καλύτερο από το 2020.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
  • 250 ml γάλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ½ φλ. χυμός πορτοκαλιο
  • λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180˚C.
  • Αλείφεις καλά μία φόρμα 25 εκ. με βούτυρο και την πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι. Προσέχεις να αλευροβουτυρώσεις τα πλαϊνά της φόρμας για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ.
  • Ρίχνεις το βούτυρο  στο μπολ του μίξερ και το χτυπάς μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. 
  • Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύεις και προσθέτεις το γάλα και τον χυμό.
  • Στη συνέχεια, ρίχνεις λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν.
  • Ανακατεύεις καλά με σπάτουλα.
  • Ψήνεις το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
  • Πριν το ψήσιμο βάζεις το φλουρί. 
  • Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζεις από την φόρμα και την βάζεις επάνω σε σχάρα να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη. 

Διάβασε επίσης 

Ετοιμάσου να φτιάξεις τούρτα σοκολάτα κάστανο

Πώς θα φτιάξεις μια γεμιστή βασιλόπιτα

Πώς να φτιάξεις κουκουνάρια από σοκολάτα

 

 

 


 
 

Home