Thumbnail

Πού ξοδεύεις πολλά χρήματα και δεν το αντιλαμβάνεσαι Πού ξοδεύεις πολλά χρήματα και δεν το αντιλαμβάνεσαι

Μάλλον με τη νέα χρονιά θα πρέπει να αλλάξεις και κάποιες καθημερινές σου συνήθειες
Όχι πως παίρνεις τον παχυλό μισθό, αλλά μήπως προς το τέλος κάθε μήνα αναρωτιέσαι πού στο καλό ξόδεψες τα χρήματά σου; Αν μόλις απάντησες "ναι", τότε συνέχισε να διαβάζεις, γιατί μάλλον έχεις κάποιες συνήθειες που σου "τρώνε" χρήματα, χωρίς καν να το καταλάβεις.

1. Καφές

Το πρώτο στη λίστα και όχι άδικα. Αν κάνεις τους υπολογισμούς και δεις το ποσό που ξοδεύεις για καφέ σε έναν χρόνο, θα πάθεις σοκ. Με μια μικρή επένδυση σε μια καλή καφετιέρα και ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι, θα βγάλεις τον barista που κρύβεις μέσα σου, αλλά θα εξοικονομήσεις και χρήματα.

2. Συνδρομή στο γυμναστήριο

Αν τη χρησιμοποιείς, τότε δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι χαμένα χρήματα, αλλά τις περισσότερες φορές την προπληρώνεις, πηγαίνεις λίγο στην αρχή και μετά τα παρατάς. Καλό είναι αν σκοπεύεις να κάνεις εγγραφή σε γυμναστήριο, να κάνεις μια έρευνα αγοράς στα γυμναστήρια της γειτονιάς σου και επίλεξε ένα πρόγραμμα-συνδρομή που θα ανταποκρίνεται στις προσωπικές σου ανάγκες. Αν όμως δεν είσαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα, ξέχνα τις συνδρομές και ξεκίνα να γυμνάζεσαι στο καθιστικό σου ή στο πάρκο.

3. Φαγητό

Δεν μιλάμε για μια έξοδο που θα κάνεις με την παρέα σου μια φορά την εβδομάδα. Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις που εκεί κατά τις 23:00 σε πιάνει μια λιγούρα και παίρνεις ένα σαντουιτσάκι και εκεί που κατά τις 15:00 που είσαι ακόμη στη δουλειά, καταφεύγεις στο να παραγγείλεις μια σαλάτα ή ένα γεύμα. Δεν είπαμε να το σταματήσεις τελείως, αλλά υιοθέτησε τη συνήθεια να μαγειρεύεις και να παίρνεις φαγητό ή σνακ μαζί σου τις περισσότερες ημέρες.

4. Επώνυμα είδη καθαριότητας για το σπίτι

Μπορεί κάποια απορρυπαντικά να έχεις διαπιστώσει ότι είναι αποτελεσματικά, αλλά στην πλειοψηφία τους κάνουν την ίδια δουλειά με τα ανώνυμα, με τη διαφορά ότι τα δεύτερα είναι πολύ πιο οικονομικά.

5. Βραδινές έξοδοι

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο να απολαύσεις ένα ποτό στο σπίτι σου με τον σύντροφό σου πριν το προγραμματισμένο δείπνο με την παρέα, αλλά αυτό θα σας γλυτώσει από τα έξοδα του κοκτέιλ που θα πίνατε πριν το γεύμα και συνάμα θα σας φέρει και πιο κοντά. Εφοδίασε το μπαρ του σπιτιού σου με τα ποτά της αρεσκείας σου και δες μια καινούρια συνήθεια να δημιουργείται.

6. Ακριβά ρούχα

Όλοι θέλουμε να ανανεωθούμε κάθε αρχή νέας σεζόν, αλλά πολλές φορές ο υπερκαταναλωτισμός μάς οδηγεί στο να γεμίζει η ντουλάπα και να αδειάζει ο λογαριασμός. Περιόρισε τις αγορές σου σε 2-3 κομμάτια ανά εποχή. Στις περιόδους των εκπτώσεων μπορείς να επενδύσεις σε κάποια κλασικά items.

7. Μετακινήσεις

Η βεντζίνη "απορροφά" ένα σημαντικό μέρος του μισθού σου. Στη χώρα μας, όμως, κακά τα ψέματα δεν έχεις και πληθώρα επιλογών για μετακίνηση πέρα από το αυτοκίνητο. Μια καλή λύση είναι να δεις με ποιον συνάδελφο μένετε κοντά, ώστε να πηγαίνετε στη δουλειά εναλλάξ, πότε με το δικό σου αυτοκίνητο, πότε με το δικό σου. Έτσι αυτομάτως περιορίζεις τις διαδρομές προς τη δουλειά τουλάχιστον, στις μισές! 

Διάβασε επίσης 

Πώς να μην το παρακάνεις με το φαγητό

Κάνε το σπίτι να μυρίζει όμορφα με τα πιο φυσικά υλικά

Πώς να διαβάσεις σωστά τις ετικέτες τροφίμων

 

 

 

Πηγή 

Home