Υλικά
- 3/4 ποτηριού ρύζι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κ.σ. βούτυρο
- λίγο τριμμένο τυρί
- 1 λίτρο ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχεις διαλύσει ένα ζωμό κοτόπουλου
Διάβασε εδώ: Ταλιατέλες με μανιτάρια
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβεις τα λαχανικά.
- Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις τα λαχανικά για 3 λεπτά. Ρίχνεις το ρύζι στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνέχεια για 4 λεπτά.
- Όταν τα υγρά εξατμιστούν, σβήνεις με το κρασί και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
- Αφού εξατμιστούν πάλι τα υγρά, αρχίζεις να ρίχνεις σιγά-σιγά το ζωμό κοτόπουλου.
- Ανακατεύεις συνεχώς προσέχοντας μην κολλήσει το ρύζι για 15 περίπου λεπτά.
- Μόλις διαπιστώσεις πως το ρύζι έχει βράσει, το αποσύρεις από τη φωτιά και ρίχνεις το τριμμένο τυρί, ανακατεύοντας σιγά.