Σήμερα το βράδυ θα φτιάξεις ταλιατέλες με μανιτάρια
Αυτή η κλασική και αγαπημένη επιλογή, είναι η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα: "Τι να μαγειρέψω".
Υλικά
- 1/2 κιλό ταλιατέλες
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
- 2 κουταλιές γαλέτα
- 4 κουταλιές παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Bράζεις τα ζυμαρικά για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και στη συνέχεια τα σουρώνεις.
- Kόβεις τα μανιτάρια σε φετάκια. Πολτοποιείς το σκόρδο. Ψιλοκόβεις το μαϊντανό.
- Σοτάρεις στο λάδι το σκόρδο και τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, ανακατεύεις τις ταλιατέλες με τα μανιτάρια, το μαϊντανό και το γάλα.
- Tα βάζεις σε ένα πυρέξ, τα πασπαλίζεις με τη γαλέτα και την παρμεζάνα, και τα ψήνεις σε μέτριο φούρνο μέχρι να σωθεί το γάλα.
Διάβασε επίσης
Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μανιταριών
Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη