Πώς να φτιάξεις πίτσα με ζύμη από κινόα
Μια ενδιαφέρουσα συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη
Υλικά
- 300 γρ. κινόα (μουλιασμένη σε νερό για 6-8 ώρες)
- 60ml νερό
- ½κγ. μπέικιν πάουντερ
- ½κγ. αλάτι
- 2κ.σ ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα
- 200γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1κ.γ. ρίγανη (ξερή)
- 1κ.γ. βασιλικό (ξερό)
- 1/3κ.γ. γλυκάνισο
- 30γρ. φρυγανιά (τριμμένη)
- αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 15 γρ. μοτσαρέλα
- φύλλα ρόκας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Λαδώνεις ελαφρά όλη την επιφάνεια μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση 22εκ. και από πάνω τοποθετείς λαδόκολλα. Λαδώνεις ελαφρά τη λαδόκολλα και αφήνεις στην άκρη.
- Σουρώνεις την κινόα και τη βάζεις μέσα σε ένα μπλέντερ. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη μέσα και χτυπάς μέχρι να γίνει ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
- Αδειάζεις τη ζύμη μέσα στη φόρμα, την απλώνεις ομοιόμορφα με τα χέρια και ψήνεις για 15 λεπτά. Τοποθετείς ένα μεγάλο πιάτο πάνω από τη φόρμα και προσεκτικά αναποδογυρίζεις τη ζύμη. Επιστρέφεις τη ζύμη πίσω στη φόρμα και ψήνεις για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και οι άκρες της ζύμης να είναι τραγανές.
- Ρίχνεις τη ντομάτα κονκασέ και τη χτυπάς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ντομάτα. Αδειάζεις σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύεις με ένα κουτάλι.
- Απλώνεις τη σάλτσα με ένα κουτάλι πάνω από τη ζύμη, ρίχνεις από πάνω τη μοτσαρέλα αφού την έχεις κόψει σε λεπτές φέτες και ψήνεις για άλλα 10-15 λεπτά.
- Σερβίρεις ζεστή κατευθείαν από το φούρνο με λίγα φύλλα ρόκας.
Διάβασε επίσης
Oat Omelette: Η θρεπτική αξία του αυγού και μια υπέροχη συνταγή για ομελέτα