Thumbnail

Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι aglio e olio Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι aglio e olio

Κάτι ξέρουν καλύτερα οι Ναπολιτάνοι
Δηλώνουμε αμετανόητοι μακαρονάδες. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, τότε θα φτιάξεις οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Διάβασε εδώ: Μακαρονάδα λεμονάτη με γαρίδες 

Εκτέλεση

  • Μαγειρεύεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάς στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό που έχουν βράσει.
  • Εντωμεταξύ σ' ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το λάδι και σοτάρεις το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνεις μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια, το μαϊντανό, λίγο παρμεζάνα και, αν χρειάζεται για να μην είναι πολύ στεγνά, μερικές κουταλιές από το νερό που έχεις κρατήσει.
  • Μαγειρεύεις για 1-2 λεπτά και αποσύρεις από τη φωτιά. Σερβίρεις με έξτρα παρμεζάνα.

Διάβασε ακόμη: Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας 

Πηγή 

 
Home