Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Καρμπονάρας (Βίντεο)
Δες τι συνταγή μάς προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης
Ακολουθεί μία συνταγή, που μας προτείνει ο αγαπημένος μας σεφ Άκης Πετρετζίκης, ενόψει της ημέρας.
Διάβασε επίσης: Προσοχή στα διατροφικά λάθη κατά την περίοδο της νηστείας
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1 κύβο λαχανικών Maggi
- 300 γρ. μπέικον καπνιστό κομμάτι
- 5 κρόκους αυγών
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τον κύβο, βράσε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόψε το μπέικον σε κύβους.
- Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σόταρε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε με το σύρμα.
- Πρόσθεσε με μία κουτάλα 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακάτεψε.
- Σούρωσε τα λιγκουίνι, πρόσθεσε το μπέικον και ανακάτεψε. Είναι σημαντικό να έχεις τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέειςε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.
- Ρίξε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Δες πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση του Άκη:
Διάβασε ακόμη: Φέτος το Πάσχα η σούβλα θα είναι αρνίσια, κατσικίσια, χοιρινή ή κοτόπουλο;