Thumbnail

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Καρμπονάρας (Βίντεο) Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Καρμπονάρας (Βίντεο)

Δες τι συνταγή μάς προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης
Το ημερολόγιο δείχνει 6 Απριλίου και σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρπονάρας. Ένα φαγητό αγαπημένο σε όλους αφού όπως λέει κι η γνωστή ρήση: «Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;».

Ακολουθεί μία συνταγή, που μας προτείνει ο αγαπημένος μας σεφ Άκης Πετρετζίκης, ενόψει της ημέρας.

Διάβασε επίσης: Προσοχή στα διατροφικά λάθη κατά την περίοδο της νηστείας

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κύβο λαχανικών Maggi
  • 300 γρ. μπέικον καπνιστό κομμάτι
  • 5 κρόκους αυγών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:

  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τον κύβο, βράσε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κόψε το μπέικον σε κύβους.
  • Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σόταρε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε με το σύρμα.
  • Πρόσθεσε με μία κουτάλα 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακάτεψε.
  • Σούρωσε τα λιγκουίνι, πρόσθεσε το μπέικον και ανακάτεψε. Είναι σημαντικό να έχεις τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέειςε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.
  • Ρίξε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Δες πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση του Άκη:

Διάβασε ακόμη: Φέτος το Πάσχα η σούβλα θα είναι αρνίσια, κατσικίσια, χοιρινή ή κοτόπουλο;

Πηγή

Home