Πώς να φτιάξεις λαζάνια με σπανάκι

Διάβασε επίσης: Φέτος το Πάσχα η σούβλα θα είναι αρνίσια, κατσικίσια, χοιρινή ή κοτόπουλο;

Yλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο λαζάνια προψημένα (θα χρησιμοποιήσετε τα μισά περίπου)
  • 800 γραμμάρια σπανάκι
  • 2 κονσέρβες σάλτσα ντομάτας 800 γρ. και οι δύο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο +επιπλέον 3 κουταλιές
  • 400 γραμμάρια φέτα μαλακή
  • 400 γραμμάρια τριμμένο τυρί που λιώνει, όχι αλμυρό
  • 250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διάβασε ακόμη: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Καρμπονάρας (Βίντεο)

Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:

  • Ρόδισε το ξερό κρεμμύδι σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο

  • Πρόσθεσε και το σκόρδο για 2 λεπτά ακόμα

  • Προσθέσε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα το σπανάκι μαραίνοντάς το

  • Ρίξε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνηθο και μαϊντανό, ρόδισε, ανακάτεψε

  • Βγάλε την κατσαρόλα και άσ' την στην άκρη

  • Άναψε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς

  • Με πινέλο και λίγο λάδι, άλειψε τον πάτο και τις πλευρές στο πυρέξ

  • Ρίξε 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα, ανακάτεψε με το ελαιόλαδο και κάλυψε τον πάτο του πυρέξ

  • Βάλε την πρώτη στρώση από λαζάνια

  • Πάνω από αυτά, βάλε το 1/3 από τα χορταρικά της κατσαρόλας

  • Στη συνέχεια στρώσε το 1/4 από τη σάλτσα και το 1/4 από τα τυριά

  • Κάνε άλλες 2 στρώσεις με τα υλικά αυτά (λαζάνια, χορταρικά, σάλτσα, τυριά)

  • Τελειώσε με μία στρώση με λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά

  • Ψήσε για 30 λεπτά

Έχει ήδη μυρίσει το σπίτι. Καλή όρεξη!

Δες ακόμα: Φτιάξε στα γρήγορα μία ατομική μηλόπιτα

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ