Διάβασε επίσης: Φέτος το Πάσχα η σούβλα θα είναι αρνίσια, κατσικίσια, χοιρινή ή κοτόπουλο;
Yλικά που θα χρειαστείς:
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 4 μέτρια μήλα
- 1/2 πακέτο (125 γραμ.) μπισκότα digestive
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ ακατέργαστη ζάχαρη
Διάβασε ακόμη: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Καρμπονάρας (Βίντεο)
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Καθάρισε πρώτα τα μήλα και τα κόψ' τα σε λεπτές φέτες. Παράλληλα, θρυμμάτισε τα μπισκότα και ανακάτεψ' τα με την κανέλα.
- Θα χρειαστείς 4 φορμάκια μιας χρήσεως ή 4 ramekin (πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ). Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το μέλι, την κρέμα και το αλάτι. Ανακάτεψε να διαλυθούν και μόλις πάρουν βράση, άφησέ τα 3-4΄ ακόμη, να σχηματίσουν χοντρές φουσκάλες.
- Ισομοίρασε τη μισή γέμιση-σος στα 4 φορμάκια και στη συνέχεια, με τη μισή ποσότητα μήλου, κάνε από μία στρώση φρούτου σε κάθε ένα. Συνέχισε με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα κι επανάλαβε με τα υπόλοιπα μήλα, 1 στρώση σε κάθε φορμάκι. Τελειώσε με μία στρώση από μπισκότα και περίχυσε κάθε φορμάκι με τη σος που έχει μείνει.
- Βάλε τα φορμάκια σε σχάρα και πασπάλισε με την ακατέργαστη ζάχαρη. Ψήσ' τα καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσουν.
- Άφησ' τα να σταθούν για 5΄ στα φορμάκια και αναποδογύρισε. Σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Η μηλόπιτά σου είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!
Δες ακόμη: Προσοχή στα διατροφικά λάθη κατά την περίοδο της νηστείας