Thumbnail

Φτιάξε στα γρήγορα μία ατομική μηλόπιτα Φτιάξε στα γρήγορα μία ατομική μηλόπιτα

Η απόλαυση είναι προσωπική υπόθεση
Φτάνει η μέρα της εβδομάδας που έχεις ανάγκη να φας ένα γλυκό. Μη νιώθεις καμιά τύψη, το δικαιούσαι. Μία μηλόπιτα είναι διαχρονική αξία. Δες πώς θα φτιάξεις 4 ατομικές μερίδες σε 15 λεπτά.

Διάβασε επίσης: Φέτος το Πάσχα η σούβλα θα είναι αρνίσια, κατσικίσια, χοιρινή ή κοτόπουλο;

Yλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 μέτρια μήλα
  • 1/2 πακέτο (125 γραμ.) μπισκότα digestive
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ ακατέργαστη ζάχαρη

Διάβασε ακόμη: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Καρμπονάρας (Βίντεο)

Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:

  • Καθάρισε πρώτα τα μήλα και τα κόψ' τα σε λεπτές φέτες. Παράλληλα, θρυμμάτισε τα μπισκότα και ανακάτεψ' τα με την κανέλα.
  • Θα χρειαστείς 4 φορμάκια μιας χρήσεως ή 4 ramekin (πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ). Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το μέλι, την κρέμα και το αλάτι. Ανακάτεψε να διαλυθούν και μόλις πάρουν βράση, άφησέ τα 3-4΄ ακόμη, να σχηματίσουν χοντρές φουσκάλες.
  • Ισομοίρασε τη μισή γέμιση-σος στα 4 φορμάκια και στη συνέχεια, με τη μισή ποσότητα μήλου, κάνε από μία στρώση φρούτου σε κάθε ένα. Συνέχισε με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα κι επανάλαβε με τα υπόλοιπα μήλα, 1 στρώση σε κάθε φορμάκι. Τελειώσε με μία στρώση από μπισκότα και περίχυσε κάθε φορμάκι με τη σος που έχει μείνει.
  • Βάλε  τα φορμάκια σε σχάρα και πασπάλισε με την ακατέργαστη ζάχαρη. Ψήσ' τα καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσουν.
  • Άφησ' τα να σταθούν για 5΄ στα φορμάκια και αναποδογύρισε. Σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Η μηλόπιτά σου είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Δες ακόμη: Προσοχή στα διατροφικά λάθη κατά την περίοδο της νηστείας

Πηγή

Home