Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια Πώς να φτιάξεις ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μία συνταγή για όλους
Θες να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα; Αυτό το ριζότο είναι η τέλεια λύση, εύκολη και απολαυστική.

Διάβασε επίσης: Φέτος το Πάσχα η σούβλα θα είναι αρνίσια, κατσικίσια, χοιρινή ή κοτόπουλο;

Yλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κομμάτι φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 300 γραμ. ρύζι αρμπόριο
  • 200 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
  • 600 γραμ. ζωμό κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις λαζάνια με σπανάκι

Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:

  • Ζέστανε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το λάδι. Σόταρε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι. Αφησέ το για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο, το ρύζι και το θυμάρι. Ανακάτεψε για 2΄ μέχρι να λαδωθούν.
  • Ρίξε σε 4 δόσεις το κρασί. Κάθε φορά, ανακάτευε και περίμενε να απορροφηθεί το υγρό για να προσθέσεις το επόμενο.
  • Ρίξε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας, ανακατεύοντας τακτικά και περιμένοντας να πιει τα υγρά του το ριζότο, πριν προσθέσεις άλλο ζωμό.
  • Μαγείρεψε το ριζότο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα στο ανακάτεμα ώστε να αποφύγεις το σπάσιμο των κόκκων.
  • Μαγείρεψε το ριζότο για περίπου 25΄συνολικά. Στο τέλος του βρασμού, πρόσθεσε προαιρετικά μια κουταλιά βούτυρο και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Το πιάτο είναι έτοιμο! Μπορείς να το σερβίρεις με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ακόμα και με λίγο λάδι τρούφας.

Δες ακόμα: Φτιάξε στα γρήγορα μία ατομική μηλόπιτα

Πηγή

Home