Η συνταγή είναι για 8-10 μερίδες.
Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
- 500 γραμ. τσουρέκι
- 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 6 αυγά σε θερμ. δωμ.
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 3 φλ. γάλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 φλ. σταφίδες
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
- άχνη ζάχαρη
- κανέλα
Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις νηστίσιμο μουσακά
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Κόψε το τσουρέκι σε φέτες κι έπειτα σε μπουκιές. Βάλ' τες σε οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Περίχυσε το λιωμένο βούτυρο κι ανακάτεψε καλά να βουτυρωθεί το τσουρέκι.
- Βάλε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και άφησ' τα για 1 ώρα να μουλιάσουν. Στράγγισε καλά τις σταφίδες και σκόρπα τις στο τσουρέκι, προσθέτοντας και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Χτύπα με το σύρμα τα αυγά σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα και τις βανίλιες. Περίχυσε το τσουρέκι και σκέπασε το σκεύος με μεμβράνη, αφήνοντάς το να σταθεί για 4 ώρες στο ψυγείο.
- Ξεσκέπασέ το και άσ' το στον πάγκο της κουζίνας για 30΄, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 °C για περίπου 50΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό στο κέντρο.
Μόλις ψηθεί, βάλε την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη και σέρβιρε!
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις βασική ζύμη για πίτσα