Διάλεξε τα σωστά όσπρια και μαγείρεψέ τα με τον σωστό τρόπο
Μάθε τι πρέπει να προσέξεις
Χρειάζεται, συνεπώς, να προσέξεις κάποια πράγματα.
- Όταν αγοράζεις φασόλια ή γίγαντες, σιγουρέψου πως δεν είναι κιτρινισμένα ή σπασμένα. Τέτοια όσπρια, βράζουν δύσκολα.
- Όταν αγοράζεις όσπρια, έλεγχε να μην είναι σκληρά. Αν είναι ξερά και σπάνε εύκολα, σημαίνει δε θα βράζουν εύκολα.
- Μούλιασε τα όσπρια, απ' την προηγούμενη μέρα, στο νερό για να φουσκώσουν.
- Κατά το μούλιασμα, πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα, ώστε να βράζουν πιο εύκολα.
Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις νηστίσιμη πίτα με μανιτάρια
- Μετά το μούλιασμα, βράσ' τα για 5 λεπτά· και πέτα το πρώτο νερό, πριν τα μαγειρέψεις.
- Κατά το πρώτο νερόβρασμα, πρόσθεσε ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας, ώστε να μειώσουν τα συμπτώματα τυμπανισμού που προκαλούν τα όσπρια.
- Μαγείρεψέ τα σε σιγανή φωτιά, ώστε να μελώσουν και να χυλώσουν.
- Αν πρόκειται να προσθέσεις νερό κατά το βράσιμο, φρόντισε να είναι κι αυτό βραστό.
- Για να χυλώσουν περισσότερο, πρόσθεσε ελαιόλαδο στον τελευταίο βρασμό.
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις γλυκό με τσουρέκι