Thumbnail

Μάθαμε τη ρομαντική ιστορία πίσω από το αγαπημένο δαχτυλίδι της βασίλισσας Ελισάβετ Μάθαμε τη ρομαντική ιστορία πίσω από το αγαπημένο δαχτυλίδι της βασίλισσας Ελισάβετ

To φοράει εδώ και 70 χρόνια και μ' αυτό στέλνει μηνύματα στους υπαλλήλους της
Μπορεί να έχει στην διάθεσή της μια τέραστια συλλογή από κοσμήματα για να διαλέγει κάθε μέρα, όμως η βασίλισσα Ελισάβετ δεν αποχωρίζεται ποτέ το αγαπημένο της δαχτυλίδι.

Η βρετανίδα μονάρχης εδώ και 70 χρόνια δεν βγάζει από πάνω της το δαχτυλίδι των αρραβώνων της! 

Πρόκειται για ένα όμορφο διαμάντι 3 καρατίων, που πλαισιώνεται σε κάθε πλευρά από τέσσερα μικρότερα διαμάντια, και κρύβει μια πολύ γλυκιά ιστορία. Ο μύθος λέει ότι ο Τσάρος Νικόλαος Β και η Τσαρίνα Αλεξάνδρα της Ρωσίας έδωσαν μια μεγάλη τιάρα με διαμάντια στην πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάτενμπεργκ, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας. Αρκετά χρόνια αργότερα, εκείνη την έδωσε στον μοναδικό της γιο, τον Φίλιππο, για να φτιάξει το δαχτυλίδι για την μελλοντική αρραβωνιαστικιά της – την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ.

Διάβασε ακόμα: Tα περίεργα αντικείμενα που κουβαλά μαζί της σε κάθε ταξίδι η βασίλισσα Ελισάβετ

Queen Elizabeth engagement ring

Ο πρίγκιπας Φίλιππος λέγεται ότι ασχολήθηκε πολύ με το σχεδιασμό του δαχτυλιδιού. Λέγεται επίσης ότι χρησιμοποίησε άλλα διαμάντια από την τιάρα για να φτιάξει το βραχιόλι που έδωσε στην βασίλισσα Ελισάβετ ως δώρο γάμου. Όταν της έκανε πρόταση γάμου το 1947, το δαχτυλίδι ήταν λίγο μεγάλο, αλλά πρόλαβαν και το έφτιαξαν πριν την επίσημη ανακοίνωση του γάμου.

Queen Elizabeth engagement ring

Από τότε,  η βασίλισσα φορά το συγκεκριμένο δαχτυλίδι κάθε μέρα. Λέγεται μάλιστα ότι το χρησιμοποιεί και για να στείλει μηνύματα στους υπαλλήλους της: Όταν ξεκινά να το στριφογυρίζει στο δάχτυλό της σημαίνει ότι είναι έτοιμη να φύγει από την εκδήλωση στην οποία παρευρίσκεται.

Queen Elizabeth ring

Διάβασε ακόμα: Βασίλισσα Ελισάβετ: Μάθε γιατί γιορτάζει δυο φορές τα γενέθλιά της! (Φώτος)

 

Home