Thumbnail

Αληθινά υπέροχη! Η Jane Fonda στο εξώφυλλο της Vogue γιορτάζει το αγέραστο στυλ Αληθινά υπέροχη! Η Jane Fonda στο εξώφυλλο της Vogue γιορτάζει το αγέραστο στυλ

Ποζάρει για το περιοδικό και επικοινωνεί ένα ισχυρό μήνυμα
Η βρετανική Vogue αφιερώνει το «Non-Issue» τεύχος της στις γυναίκες άνω των πενήντα και η 81χρονη Jane Fonda κοσμεί το εξώφυλλο και μιλάει με σοκαριστική ειλικρίνεια για τις γυναίκες που μεγαλώνουν.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Edward Enninful κοινοποίησε στο Instagram το εξώφυλλο του νέου τεύχους με θέματα κατά των διακρίσεων με βάση την ηλικία.

''Γιορτάζοντας το αγέραστο στυλ και την ομορφιά η @JaneFonda πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του ειδικού τεύχους The Non Issue - που αφορά το όραμα που μοιράζονται @BritishVogue και @LorealSkin, η ηλικία δεν πρέπει πλέον να αποτελεί θέμα''.

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του The Fashion Spot, για τη διαφορετικότητα στην οποία καταγράφηκαν όλες οι εμφανίσεις μοντέλων στις επιδείξεις μόδας για τις συλλογές Φθινόπωρο 2019 στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι, η ηλικιακή πολυμορφία των γυναικών άνω των 50 ετών στην πασαρέλα μειώθηκε σε σύγκριση με τις προηγούμενες περιόδους. Η βρετανική Vogue επέστησε την προσοχή σε αυτή την έλλειψη συμμετοχής γυναικών διαφορετικών ηλικιών με ένα teaser για το θέμα στην ιστοσελίδα της.

Διάβασε ακόμα: It's happening! Adidas και Beyonce ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το 2019, οι γυναίκες άνω των 50 ετών ξεχώρισαν λόγω της απουσίας τους στους τομείς της ομορφιάς και της μόδας, καθώς και στο ευρύτερο τοπίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αναφέρει η έκθεση.

«Η διάκριση λόγω ηλικίας σίγουρα εξακολουθεί να υπάρχει, τόσο συνειδητά όσο και ασυνείδητα, κάνοντας πολλές γυναίκες να αισθάνονται αποκλεισμένες και αόρατες» αναφέρεται.

Η Jane Fonda έχει μιλήσει ειλικρινά, θαρραλέα κι εξομολογητικά αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν -με σημαντικότερη το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της «Jane Fonda in 5 Acts» της Σούζαν Λέισι, που έκανε αίσθηση στο περσινό φεστιβάλ των Καννών.

Σήμερα, γίνεται εξώφυλλο στη βρετανική Vogue που αφιερώνει το περιεχόμενό του στις γυναίκες άνω των πενήντα και μιλάει για το πώς είναι να μεγαλώνεις όταν είσαι γυναίκα, και ιδιαίτερα μια όμορφη γυναίκα σε κοινή θέα.

Jane Fonda British Vogue

«Μέχρι τα 70 μου ήμουν μία αντανάκλαση. Συνειδητοποίησα ότι έζησα όλη μου τη ζωή με διπλή ταυτότητα. Έκανα πάντα τα αδύνατα-δυνατά ώστε κανείς -ιδιαίτερα οι άντρες- να μη βλέπει ποια πραγματικά είμαι, παρά μόνο την αντανάκλασή μου. Να μη δει κανείς ότι μπορώ να θυμώσω, ότι δεν μπορώ να είμαι όμορφη συνέχεια, ότι μπορώ να γίνω σκληρή. Πέρασα όλη μου τη ζωή χωρίς να εμφανιστώ σε κάποιον ποτέ ολόκληρη και αυθεντική. Όταν έφυγα από το γάμο μου με τον Τεντ (Τέρνερ) ένιωσα τον πραγματικό εαυτό μου να μετακομίζει ξανά μέσα μου. Αυτό είναι το κέντρο της τρίτης πράξης της ζωής μου: είμαι ολόκληρη πια. Δεν είμαι πλέον μία αντανάκλαση», λέει η ηθοποιός. 

«Ίσως πρέπει να δεχθώ ότι οι σχέσεις είναι η αποτυχία μου Προσπάθησα, ξεκίνησα αρκετές σχέσεις μετά το διαζύγιό μου. Δεν μπόρεσα, απέτυχα. Κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το ξεπεράσω: Κάθε φορά που είμαι με έναν άντρα, χάνω τον εαυτό μου. Παραιτούμαι από εμένα», συμπλήρωσε.

Η Φόντα δεν δίστασε επίσης να μιλήσει για τη μάχη που δίνει τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο: «Παλεύω χρόνια με τον καρκίνο. Βγάζω συνεχώς δερματικά. Ήμουν ερωτευμένη με τον ήλιο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτομαι τον δερματολόγο μου και με εξετάζει και μου κόβει ό,τι καινούργιο βγει. Και, ναι, το φόρεμα που έβαλα στις Χρυσές Σφαίρες του 2016 ήταν παράξενο γιατί έπρεπε να καλύπτει τις γάζες μου. Μόλις είχα κάνει μαστεκτομή. Οπότε ναι, ο αγώνας με τον καρκίνο είναι μαραθώνιος. Αλλά, έτσι είναι η ζωή»...

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω τόσα πολλά χρόνια, ότι θα επιβιώσω. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω για να νιώσω ολοκληρωμένη. Σήμερα νιώθω ότι εγώ κρατάω την τύχη στα χέρια μου. Εγώ αποφασίζω πώς θα εξελιχθεί το τελευταίο κομμάτι της ζωής μου», καταλήγει.

Διάβασε ακόμα: 7 fresh ιδέες για να φορέσεις το πουκάμισό σου την Άνοιξη

Home