Thumbnail

Χρειάζεσαι θεραπεία προσώπου φέτος τις γιορτές, από τη στιγμή που φοράς μάσκα; Χρειάζεσαι θεραπεία προσώπου φέτος τις γιορτές, από τη στιγμή που φοράς μάσκα;

Η πλαστικός χειρουργός Αθηνά Ζένιου υποστηρίζει πως ειδικά φέτος, είναι η χρονιά που αξίζει να επενδύσουμε στον εαυτό μας
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Πολλές και πολλοί ίσως αναρωτιέστε αν φέτος δε θα χρειαστεί να κάνετε την καθιερωμένη σας ή την πρώτη σας επίσκεψη σε πλαστικό χειρουργό. Αφού λόγω του κορωνοϊού, τα πάρτι και οι εκδηλώσεις δε θα γίνουν, άρα δε θα χρειαστεί να νοιαστείτε για τη λάμψη σας. Ή ακόμη το γεγονός ότι φοράτε μάσκα και σας κρύβει το πρόσωπό σάς κάνει να νιώθετε ότι δεν αξίζει τον κόπο να κάνετε κάποια θεραπεία.

Γράφει η Αθηνά Ζένιου 

Κι όμως! Ειδικά φέτος είναι η χρονιά στην οποία πρέπει να επενδύσετε στον εαυτό σας. Ο καλύτερος λόγος είναι ότι θα το κάνετε για εσάς και όχι για να ικανοποιήσετε τους άλλους! Αυτός πρέπει άλλωστε να είναι πάντα ο λόγος που το κάνετε. Επίσης, η υποχρεωτική χρήση μάσκας μάς έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα στο δέρμα του προσώπου που χρειάζονται προσοχή.

Ποιες είναι οι επιλογές σας;
Όπως πάντα, η βοτουλινική τοξίνη (Botox,Dysport) είναι ο σύμμαχός μας ενάντια στις ρυτίδες έκφρασης. Μέτωπο, μεσόφρυο, πόδι  χήνας (πλάγιο ματιού) έχουν μείνει ως ο μόνος τρόπος επικοινωνίας στη μασκοφορεμένη μας καθημερινότητα. Εάν απαλύνουμε τις ρυτίδες αυτές χωρίς να φαινόμαστε ανέκφραστοι όμως, τότε ξεκουράζουμε τις περιοχές αυτές. Μπορούμε έτσι να μεταδώσουμε καλύτερα το κρυμμένο μας χαμόγελο, εάν δεν φαινόμαστε συνεχώς συνοφρυωμένοι.

Διάβασε: Η πλαστικός χειρουργός Αθηνά Ζένιου μάς εξηγεί τι είναι η μεσοθεραπεία με αιμοπετάλια PRP 

Το υαλουρονικό οξύ επίσης, μας βοηθά να γεμίσουμε ρυτίδες και να αναπληρώσουμε χαμένο όγκο. Οι ρινοπαρειακές αύλακες, οι ρυτίδες δηλαδή μεταξύ της μύτης και του στόματος, οι ρυτίδες τις μαριονέττας, εκείνες δηλαδή της γωνιάς του στόματος προς το πηγούνι, είναι από τις πιο συχνές περιοχές που επωφελούνται από τη θεραπεία αυτή. Τα χείλη, είτε λόγω έλλειψης όγκου, είτε λόγω αφυδάτωσης, έχουν πολύ όμορφα αποτελέσματα με τη σωστή χρήση υαλουρονικού. Χωρίς υπερβολές, μπορούμε να τα ζωντανέψουμε και να τα ενυδατώσουμε. Κάνοντάς τα τώρα αυτές οι θεραπείες δεν παν χαμένες. Αντιθέτως, κτίζετε για να επωφεληθείτε μελλοντικά. 

Όπως ανάφερα και πριν, η χρήση μάσκας έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα στο δέρμα του προσώπου. Έξαρση δερματοπαθειών, όπως ακμή και έκζεμα και έντονη αφυδάτωση είναι μερικά από αυτά. Επειδή οι προβλέψεις μας βλέπουν να συνεχίσουμε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για αρκετό καιρό ακόμη, είναι σωστό να επενδύσουμε στη θωράκιση του δέρματος. Αυτό γίνεται με τις ενέσιμες μεσοθεραπείες. Ανάλογα με το δέρμα σας και στο πού εστιάζεται το πρόβλημα, μπορούν να επιλεχθούν μεσοθεραπείες με χρήση υαλουρονικού, βιταμινών, πεπτιδίων και αυτόλογη μεσοθεραπεία με αιμοπετάλια, το γνωστό prp. Με αυτό τον τρόπο αναπληρώνουμε κολλαγόνο και τρέφουμε και ενυδατώνουμε το δέρμα. Αυτό δεν χαρίζει μόνο εξωτερική λάμψη αλλά εσωτερική αναζωογόνηση. 
Ίσως τελικά τώρα να είναι ο κατάλληλος καιρός να ανταμείψετε τον εαυτό σας, με ένα δώρο για τον εαυτό σας! Χωρίς να ανησυχείτε ότι θα φαίνονται οι παροδικοί πιθανοί μώλωπες ή φουσκώματα αφού θα φοράτε μάσκα!  

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι όλες οι θεραπείες πρέπει να γίνονται με κάθε προφύλαξη για αποφυγή μετάδοσης της νόσου του COVID-19, τόσο από τον ιατρό και το προσωπικό του, όσο και από τον ασθενή.

Αθηνά Ζένιου MD

Πλαστικός & Επανορθωτικός χειρουργός 

Λεωφ. Προδρόμου 65,Πολυκ. Νίκαια, Διαμ. 701, Στρόβολος, Λευκωσία (99977907) 

Διάβασε επίσης 

Ας μιλήσουμε για πλαστική χειρουργική: Η Αθηνά Ζένιου άφησε την άρτια οργανωμένη Γερμανία, για να ανοίξει το δικό της ιατρείο στην πατρίδα της 

Thumbnail

 

 

 

 

Home