Thumbnail

Τελικά, πότε λήγουν τα αντηλιακά; Τελικά, πότε λήγουν τα αντηλιακά;

Μήπως έχεις το αντηλιακό σου από πέρσι και δεν είσαι σίγουρη αν είναι κατάλληλο να το χρησιμοποιήσεις κι αυτό το καλοκαίρι
Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζεις αλλά και τα αντηλιακά, όπως και οι κρέμες σου έχουν ημερομηνία ληξης και όταν λήξουν, δεν προστατεύουν, καθώς επηρεάζεται ο δείκτης προστασίας τους.

«Τα αντηλιακά λήγουν κάποια στιγμή, ανεξάρτητα από το αν το διαβάζετε κάπου στη συσκευασία τους ή όχι», τονίζει η κορυφαία δερματολόγος Dr. Lauren Fine σε συνέντευξή της στο περιοδικό Prevention, και συνεχίζει: «Μολονότι τα περισσότερα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο αναγράφουν ημερομηνία λήξης -πράγμα που σημαίνει ότι είναι και αρκετά στα οποία δεν αναφέρεται-, εντούτοις ο FDA και η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστούν να μην τα απλώνετε στο δέρμα αν τα έχετε αποθηκευμένα πάνω από 12 μήνες. Αυτός είναι ο μέγιστος χρόνος ζωής πολλών ουσιών που περιέχονται σε αυτά. Μετά το πέρας του, η προστατευτική σύνθεσή τους αλλοιώνεται και διαχωρίζεται, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν την προστασία που πρέπει από ένα έγκαυμα ή από βαθιά κυτταρική βλάβη, δηλαδή, καρκίνο».

Διάβασε ακόμα: Αντηλιακό: Ποιό είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σου

Ακόμη κι αν η χρονική περίοδος ασφάλειάς του δεν έχει ξεπεράσει το ένα έτος, πρέπει να το ελέγξετε και να μην το χρησιμοποιήσετε, έστω κι αν αναγράφει ότι θα λήξει σε τρία χρόνια, στην περίπτωση που:

  • Έχει αλλοιωθεί η υφή κι εμφανίζει περίεργες φυσαλίδες
  • Δεν απορροφάται εύκολα και λιώνει αμέσως πάνω σας
  • Μυρίζει περίεργα
  • Έχει αλλάξει χρώμα

Φροντίστε να αποθηκεύετε το αντηλιακό σε δροσερό και σκιερό σημείο, για να μην αλλοιωθεί η σύνθεσή του.

Διάβασε ακόμα: Το καλοκαιρινό smoothie-δώρο για την επιδερμίδα

Home