Thumbnail

Mύρισε Πάσχα: Αυτά είναι τα πιο τραγανά και μαστιχωτά vegan μπισκότα από ταχίνι που έχεις δοκιμάσει ποτέ Mύρισε Πάσχα: Αυτά είναι τα πιο τραγανά και μαστιχωτά vegan μπισκότα από ταχίνι που έχεις δοκιμάσει ποτέ

Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO σου προτείνουν τις πιο λαχταριστές συνταγές
Νηστεύεις και νιώθεις ότι δεν έχεις πολλές επιλογές από σνακ για να φας; Τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για αυτές τις μέρες - και όχι μόνο-. Δες αναλυτικά πιο κάτω για τα πιο νόστιμα και τραγανά μπισκότα που θα σου μείνουν αξ΄λεχαστα εάν τα δοκιμάσεις.

Υλικά:

·        100γρ. ταχίνι

·        95 γρ. σιρόπι σφενδάμου

·        ½  κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

·        100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

·        ¼  μαγειρική σόδα

·        πρέζα αλάτι

·        3 κ.σ. λευκό σουσάμι

·        2 κ.σ. μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι. Σε ένα άλλο, μικρό μπολ ανακατεύομαι το λευκό και το μαύρο σουσάμι.

Σχηματίζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη ζύμη σε μπάλα, κυλώντας την στο μείγμα με το σουσάμι και την τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιώντας τον επίπεδο πάτο ενός ποτηριού, πιέζουμε απαλά τη μπάλα μπισκότου, μέχρι να έχει πάχος περίπου ¾ εκατοστού.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Ενώ τα μπισκότα παγώνουν, προθερμαίνουμε το φούρνο στους βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε τα μπισκότα στους 180 βαθμούς Κελσίου  για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να απλωθούν ελαφρώς και να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στη λαμαρίνα για περίπου 10 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε.

Tips:

Τα μπισκότα διατηρούνται καλά σε δροσερό και ξηρό μέρος σε κλειστό δοχείο για περίπου μια εβδομάδα.

Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO, μάζεψαν τις 10 καλύτερες συνταγές με τις οποίες θα ξετρελάνεις οικογένεια και φίλους αυτές τις μέρες. Φλαούνες, τσουρέκια, μπισκότα, γλυκά και φαγητά που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. 

Μπορείς να πατήσεις εδώ για να δεις αναλυτικά, όλες τις συνταγές.

Home