Thumbnail

Πολλά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν φέτος σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας Πολλά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν φέτος σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας

Φέτος θα είναι «το καλοκαίρι του κορωνοϊού», αφού όπως όλα δείχνουν, η ανθρωπότητα θα αναγκαστεί να συνεχίσει να ζει στη «σκιά» της πανδημίας
Ο κορωνοϊός ήρθε και έφερε τα πάνω κάτω σε όλους τους κλάδους! Ο Ιούνιος θεωρείται παντελώς χαμένος ακόμα και για τις δημοφιλείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας, οι οποίες θα ανοίξουν την 1η του μήνα, ενώ ως δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα χαθεί κι ένα μεγάλο μέρος -αν όχι ολόκληρο- του Ιουλίου.

Σε έρευνα του ethnos.gr για τους δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Ο τζίρος εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι κατά τουλάχιστον 50%, Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και σε πολύ τουριστικές περιοχές, όπως, για παράδειγμα, η Σαντορίνη, ο τζίρος μπορεί να σημειώσει «καθίζηση» ακόμα και κατά 70%-75%. Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν φαίνεται να είναι έτοιμες να προσφέρουν τουριστικά πακέτα με μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές.

Διάβασε ακόμη:  Δεν ταξιδεύουμε ακόμα, αλλά τουλάχιστον σερφάρουμε

σδ

Εξάλλου, θεωρείται δεδομένο ότι ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων δε θα ανοίξει το φετινό καλοκαίρι, αφού η μείωση των πελατών και τα έξοδα συντήρησης και υγειονομικού καθαρισμού θα αποτελέσουν ένα δυσβάστακτο φορτίο. Ο φόβος όλων των ξενοδόχων, είναι μήπως παρουσιαστεί οποιοδήποτε κρούσμα κορωνοϊού στην επιχείρησή τους κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, αφού οι συνέπειες θα είναι ανεξέλεγκτες και καταστροφικές. Όπως τονίζουν, αυτήν τη στιγμή δεν έχουν την παραμικρή εικόνα για τις υγειονομικές προϋποθέσεις που θα τεθούν για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Κρήτη: Με το βλέμμα στραμμένο στις πτήσεις

σδ

Χαμένοι παντελώς θεωρούνται οι τρεις πρώτοι μήνες της τουριστικής περιόδου για τα ξενοδοχεία της Κρήτης, ενώ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ανεκμετάλλευτο θα μείνει και ένα μεγάλο μέρος του Ιουλίου. Όποιες κρατήσεις είχαν γίνει για τη φετινή σεζόν, σιγά-σιγά ακυρώνονται, ενώ οι όποιες νέες δε θα γίνουν, πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις πτήσεις από το εξωτερικό. Είναι ξεκάθαρο, ακόμα κι όταν ανοίξουν τα ξενοδοχεία, δε θα έχουν από την πρώτη στιγμή κρατήσεις. Μόνο όταν ξεκινήσουν οι πτήσεις από το εξωτερικό, θα μπορέσει να γίνει κάτι. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι μάλλον θα μείνουν οι ίδιες με πέρυσι.

Διάβασε ακόμη: Παραπορτιανή Μυκόνου, ένα κτίσμα εξαίρετης πλαστικότητας

Μύκονος: Σημάδια «ζωής» τον Αύγουστο

σδ

Το νωρίτερο στις αρχές Ιουλίου θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία της Μυκόνου, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εποχικά, με τα σημεία μέχρι στιγμής να δείχνουν ότι χαμένος για το «νησί των ανέμων» θα είναι ολόκληρος ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού. Κάποια ζήτηση από πελάτες υπάρχει από τον Αύγουστο και μετά, ενώ σύμφωνα πάντα με την έρευνα, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει σημαντική πτώση τιμών. 

Σαντορίνη: Στο 70%-75% η πτώση του τζίρου

σ

Κατά 70%-75% εκτιμάται ότι θα φτάσει η πτώση του τζίρου στα ξενοδοχεία της Σαντορίνης, ενώ πολλοί ξενοδόχοι δε θα ανοίξουν φέτος τις επιχειρήσεις τους. Στη Σαντορίνη έχουν μόνο εποχικά ξενοδοχεία και αν ανοίξουν στο τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, είναι δεδομένο ότι θα χαθεί και ο Ιούλιος ή έστω το μεγαλύτερο μέρος του. 

Διάβασε ακόμη: Έχεις αναρωτηθεί πώς θα είναι τα ταξίδια μετά την πανδημία;

Κέρκυρα: Οι ελπίδες στο διάστημα Αύγουστος - Οκτώβριος

σ

Στο διάστημα Αύγουστος - Οκτώβριος εναποτίθενται οι ελπίδες των ξενοδόχων της Κέρκυρας, αφού όπως αναφέρεται στην έρευνα, κάτι φαίνεται να κινείται για εκείνη την περίοδο. Ο Ιούνιος χαρακτηρίζεται από πολλές ακυρώσεις, ενώ για τον Ιούλιο οι ακυρώσεις πλέον δεν είναι πολλές, ωστόσο, ελάχιστες είναι και οι νέες κρατήσεις. Οι τιμές θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση, αλλά κανένας ξενοδόχος δεν περιμένει να βγάλει κέρδος φέτος. 

Χαλκιδική: Ενδιαφέρον από τα Βαλκάνια

δσ

Υπάρχει ενδιαφέρον από Βαλκάνιους να επισκεφθούν το φετινό καλοκαίρι οδικώς τη Χαλκιδική, ωστόσο, αυτήν τη στιγμή διατηρούν μια στάση αναμονής, περιμένοντας να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα ξενοδοχεία, αλλά και να ξεκαθαρίσουν οι υγειονομικές προϋποθέσεις. Η Χαλκιδική είναι μια περιοχή που έχει υποδομές να καλύψει περιστατικά κορωνοϊού, αφού ακόμα και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές της δεν απέχουν περισσότερο από δύο ώρες από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Διάβασε ακόμη: Μετά την καραντίνα, αυτά τα 5 πράγματα δεν θα τα ξαναδείς σε εστιατόρια

Πηγή

Home