Thumbnail

6 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να μάθεις το παιδί σου να συνεργάζεται 6 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να μάθεις το παιδί σου να συνεργάζεται

Απλοί τρόποι που θα του διδάξουν το ομαδικό πνεύμα που πάντα ήθελες
Σε μια κοινωνία που όλο και περισσότερο αναδεικνύει τον ατομισμό του ανθρώπου ως το ζητούμενο στη ζωή, εσείς θα πρέπει να κάνετε σαφές στο παιδί ότι το ομαδικό πνεύμα είναι αρετή. Δείτε κάποιους ενδεικτικούς τρόπους για να το καταφέρετε:

1.   Να ζητάς τη βοήθεια του παιδιού σε κάποιες απλές δουλειές του σπιτιού. Δεν είναι τόσο ότι θα έχεις επί της ουσίας βοήθεια, όσο ότι θα αρχίσει το παιδί να μπαίνει στη νοοτροπία της συνεργασίας και να καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10+1 tips για να μάθει το παιδί να χρησιμοποιεί την τουαλέτα

 

2.   Όταν αγοράζεις παιχνίδια για το μικρό σου, φρόντισε να καλλιεργείς πνεύμα συνεργασίας από το να πάρεις κάποια που το κρατούν απλά μόνο του απασχολημένο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παζλ και τα επιτραπέζια.

3. Ενθάρρυνε την κοινωνικοποίησή του. Όσο πιο εξωστρεφές και κοινωνικό γίνει το παιδί, τόσο πιο εύκολα θα μάθει να συνεργάζεται με τους φίλους του και θα νιώθει άνετα να προσφέρει ως μέλος ενός ευρύτερου συνόλου.

er

4.  Βρες τρόπους, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να μπορεί να μοιράζεται πράγματα με άλλους ανθρώπους και όχι να τα θέλει όλα δικά του, ακόμα κι αν δεν του χρειάζονται.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γόνιμες μέρες: 2+1 τρόποι για να τις βρεις

 

5.   Αν διαπιστώσεις ότι του αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να ασχολείται με αυτά. Επειδή ακριβώς μιλάμε για ομαδικά αθλήματα, το πρώτο που διδάσκονται τα παιδιά είναι το πνεύμα της συνεργασίας.

6.  Όπως στα πάντα, ο καλύτερος τρόπος να διδαχθεί κάτι το παιδί σας είναι βλέποντας εσένα μέσα στο σπίτι να το εφαρμόζεις πρώτη, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Βλέποντας το παιδί ότι η μαμά και ο μπαμπάς συνεργάζονται αρμονικά στις δουλειές και τις λοιπές υποχρεώσεις για το σπιτικό, διαπιστώνει έμμεσα ότι η συνεργασία είναι κάτι πολύ καλό. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχόμενος βραδινός ύπνος: Πότε να τον περιμένεις για το μωράκι σου

 

Πηγή

Home