Thumbnail

Αυτά τα 10 πράγματα ΜΗΝ τα πεις ποτέ σε ένα γάμο ή... στη νύφη! Αυτά τα 10 πράγματα ΜΗΝ τα πεις ποτέ σε ένα γάμο ή... στη νύφη!

Σε μια τέτοια χαρούμενη στιγμή, κάποια πράγματα καλύτερα να τα κρατάς για τον εαυτό σου!
Ας ξεκινήσουμε με αυτό: Ο γάμος είναι ένα ευοίωνο γεγονός που όχι μόνο γιορτάζει την ένωση δύο ανθρώπων αλλά και ενώνει δύο οικογένειες. Σ' αυτή τη χαρούμενη στιγμή, δεν θα ήθελες να είσαι εσύ η υπεύθυνη για μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα. Σωστά;

bride

Γι' αυτό, θα πρέπει να αποφύγεις τις πιο κάτω παρατηρήσεις, γιατί όταν πρόκειται για έναν γάμο, η σιωπή είναι η καλύτερη πολιτική! Μη χαλάσεις την ομορφότερη ημέρα μιας νύφης επειδή εσύ δεν μπορείς να συγκρατηθείς!

Δες λοιπόν, τι να ΜΗΝ πεις:

1. Μην αναφερθείς σε "πρώην" του ζευγαριού ή σε προηγούμενους γάμους

Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν! Το ζευγάρι αρχίζει μια νέα ζωή, οπότε υπευθυμίζοντας ένα παλιό γεγονός δεν είναι κι ό,τι καλύτερο! Ακόμη και αν αναφερθείς σε αυτό με αστείο τρόπο. Σχόλια όπως, “αυτός είναι πολύ καλύτερος από τον προηγούμενο” ή “ελπίζω αυτός να κρατήσει παραπάνω από τον προηγούμενο”, απαγορεύονται!

2. Μην κάνεις αρνητικό σχόλιο για το νυφικό

Η γυναίκα που το διάλεξε, προφανώς το βρίσκει υπέροχο...δεν θα το φορούσε αν το έβρισκε άσχημο! Έτσι, σχόλια όπως, “δεν μπορούσες να βρεις καλύτερο;” ή “νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι λίγο πιο μακρύ" ή “γιατί δεν πήγες στον σχεδιαστή που σου πρότεινα;” να αποφεύγονται! Δεν θέλεις να διαλύσεις τη ψυχολογία της νύφης! Εξάλλου, δεν είναι δικός σου γάμος!

Διάβασε ακόμη: Γάμος για δεύτερη φορά;

bride

3. Μην επικρίνεις το μενού στο γαμήλιο τραπέζι

Αυτά τα φαγητά διάλεξαν για το γαμήλιο τραπέζι τους, τι να κάνουμε; Τα διάλεξαν επειδή τους άρεσαν! Είναι ο γάμος τους, για αυτό και αποφασίζουν αυτοί το μενού. Έτσι, απλώς εκτίμησε το γεγονός ότι ήσουν καλεσμένη για φαί και αν δεν σου άρεσε, κράτα το για σένα. Ένα ευγενικό σχόλιο του τύπου "Το στομάχι μου είναι αναστατωμένο” ή κάτι παρόμοιο, είναι το καλύτερο που μπορείς να πεις.

4. Ποτέ μην συγκρίνεις τον γαμπρό και τη νύφη

Είναι απλά αγενές, να συγκρίνεις την νύφη και τον γαμπρό, ακόμη κι αν η νύφη είναι εντελώς άσχημη και ο γαμπρός ένας κούκλος, ή το αντίστροφο. Όσο το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο, θα πρέπει να είσαι και εσύ ευτυχής για τους ίδιους. Κινήσεις όπως "σκύβω στο αυτί του γαμπρού, της νύφης ή του γνωστού και σχολιάζω αρνητικά" δεν είναι καθόλου ωραίες!  

Διάβασε ακόμη: Τα 3 πράγματα που κάνουν ένα γάμο να κρατήσει

bride

5. Μάθε αν ένα αγαπημένο πρόσωπο του ζευγαριού απεβίωσε, ώστε να μην το αναφέρεις

Ένας γάμος είναι ένα ευτυχές γεγονός και η αναφορά κάποιου που «έφυγε» μπορεί να προκαλέσει θλιβερή ατμόσφαιρα. Καλύτερα να αποφύγεις να ρωτήσεις για δικά τους πρόσωπα ή να τα αναφέρεις, καθώς δεν ξέρεις ποτέ τι μπορείς να διαταράξεις.

6. Κράτα τα μυστικά της νύφης και του γαμπρού για τον εαυτό σου

Αν γνωρίζεις κάποια μυστικά για τον γαμπρό ή τη νύφη, κράτησέ τα για σένα. Ακόμα και τρελά πράγματα να έχουν κάνει στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι θα ήθελαν να μαθευτούν, ειδικά την ημέρα του γάμου τους. Αστεία περιστατικά μπορείς να τ' αναφέρεις αφού δεν προκαλούν εντάσεις, αλλά εκτός απ' αυτά, για όλα τα άλλα, καλύτερα κράτησε το στόμα σου κλειστό.

7. Μην πεις ανέκδοτα με πεθερές

Οι πεθερές είναι κάπου εκεί γύρω... Μπορεί μερικά ανέκδοτα που τις αφορούν να είναι ξεκαρδιστικά, αλλά δεν είναι το καλύτερο μέρος για να τα μοιραστείς με άλλους. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα πάρουν αυτές ή οι υπόλοιποι!

Διάβασε ακόμη: Ποια είναι τα σημάδια ότι παντρεύεσαι για τους σωστούς λόγους

bride

8. Αν έχεις άλλα σχέδια, μην τους το αναφέρεις

Οι άνθρωποι σε καλούν στον γάμο τους επειδή θέλουν να είσαι κομμάτι της χαρούμενής τους μέρας. Αν έχεις σκοπό να φύγεις νωρίς για τους δικούς σου λόγους ή αν έχεις άλλα πλάνα για τη νύχτα αυτή, δεν χρειάζεται να δώσεις την εντύπωση ότι τους έκανες χάρη που πήγες στο γάμο τους. Αυτό μπορεί ακόμη και να τους πληγώσει! Οπότε, μην το κάνεις!

9. Μην αρχίσεις τις προβλέψεις για το μέλλον του γαμπρού ή της νύφης

Ούτε σαν αστείο μην βάζεις στοιχήματα για το "πόσα χρόνια θα μείνουν μαζί". Δεν είναι καθόλου αστείο, αντίθετα είναι αγενές και προσβλητικό. 

10. Μην παινεύεσαι σε άλλους για το δώρο που έδωσες στο ζευγάρι

Μπορεί να έδωσες ένα σπουδαίο δώρο, ή ένα ακριβό δώρο ή μια «παχιά» επιταγή στους νεόνυμφους, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καυχιέσαι για αυτό.  Ο καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί και όσα μπορεί! Δεν έχουν όλοι την ίδια οικονομική δυνατότητα. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει στεναχώρια και να κάνεις κάποιον να αισθανθεί κατώτερος ή άβολα με το δώρο ή τα χρήματά σου. 

Διάβασε ακόμη: Τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν παντρευτείς, σύμφωνα με τον Barack Obama

Πηγή

Home