Thumbnail

Μια μητέρα εκπαιδευτικός γράφει πώς βιώνει την πρώτη μέρα στο σπίτι μετά το κλείσιμο των σχολείων Μια μητέρα εκπαιδευτικός γράφει πώς βιώνει την πρώτη μέρα στο σπίτι μετά το κλείσιμο των σχολείων

"Η σημερινή μέρα μοιάζει πολύ αλλιώτικη από ό,τι έχουμε ζήσει μέχρι τώρα"
Τα σχολεία έχουν κλείσει και με τα παιδιά έχουμε μείνει παρέα στο σπίτι. Ως εκπαιδευτικός έμεινα και εγώ υπό κατοίκον περιορισμό. Αυτό φαντάζει λίγο περίεργο, αφού είναι κάτι που δεν έχουμε κληθεί να πράξουμε στο παρελθόν.
Αυτό δεν σημαίνει πως η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία πρέπει να μας φοβίζει. Αντιθέτως, καμιά φορά το να καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε καινούργιες προκλήσεις μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε τόσο ως άνθρωποι όσο και ως επαγγελματίες.

Γράφει η Θεοδοσία Κυριάκου 

Με τα κορίτσια μου σήμερα βγάλαμε πρόγραμμα με τα πράγματα που θα κάνουμε μαζί. Λέμε να διαβάσουμε λίγο, να δούμε καμιά ταινία και να φτιάξουμε μπισκοτάκια. Ευκαιρία να περάσουμε εποικοδομητικό χρόνο μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Κορωνοϊός και γυμναστήριο: Μήπως να το "κόψεις" μέρες που είναι;

Εξήγησα στα κορίτσια πως για να έχει νόημα το κλείσιμο των σχολείων, τα παιδιά πρέπει να μείνουν περιορισμένα στο σπίτι και να μην κυκλοφορούν σε παιχνιδότοπους,  καφετέριες ή άλλους πολυσύχναστους χώρους. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει εμείς ως γονείς να μεριμνήσουμε. Αν το παιδί μας μολυνθεί από τον ιό και συνεχίσει να κυκλοφορεί σε πολυσύχναστους χώρους, τότε θα κολλήσει και άλλα παιδιά. Παραμένουμε λοιπόν σπίτι με τα παιδιά μας για να προστατεύσουμε τόσο τα ίδια όσο και τους γύρω μας, κυρίως αν έχουμε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που ταξίδεψαν στις χώρες που αναφέρει το υπουργείο Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΕ: Mην ξεχνάς μέσα στον πανικό του κορωνοϊού πάνω από όλα να είσαι άνθρωπος

Παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, αλλά παράλληλα ας παραμείνουμε ψύχραιμοι. Η ζωή μας προχωρά, απλώς κάνουμε κάποιες αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας.
Οι προκλήσεις συχνά μας κάνουν να μεγαλώνουμε ως άνθρωποι, αλλά και ως επαγγελματίες.

Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λευκωσίας εδώ και 11 χρόνια. Είμαι επίσης μέρος της διεύθυνσης του σχολείου τα τελευταία 5. Τις τελευταίες μέρες κληθήκαμε να ετοιμαστούμε για το σενάριο τού να κλείσει το σχολείο και να βρούμε τρόπους ώστε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας υπό τις νέες συνθήκες/ανάγκες που θα δημιουργούνταν.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρεις όλες τις πληροφορίες για τον κορωνοϊό 

Στο παρελθόν αυτό θα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αύριο όμως αρχίζουμε κανονικά διδασκαλία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, όπου οι μαθητές θα έχουν διαδραστικά μαθήματα εξ αποστάσεως, με οπτικοακουστικό υλικό. Τα παιδιά θα συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματα τους και θα αξιολογούνται μέσω αυτού του προγράμματος. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση του κορωνοϊού   

Είναι γεγονός πως το άγνωστο φαντάζει δύσκολο και ίσως να μας φοβίζει κιόλας. Το σίγουρο είναι όμως πως κάθε πρόκληση με την οποία μας φέρνει αντιμέτωπους η ζωή, είναι παράλληλα μια πρόσκληση για να κατακτήσουμε κάτι καινούριο, μια ακόμη δεξιότητα!

Mπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τη Θεοδοσία Κυριάκου μέσω της συνέντευξης της ΕΔΩ, ή ακολουθώντας την στο Instagram, EΔΩ  

theodosia


 

Home