Thumbnail

 Το μωρό σου γκρινιάζει συνέχεια και δεν ξέρεις γιατί;  Το μωρό σου γκρινιάζει συνέχεια και δεν ξέρεις γιατί;

Τι προκαλεί την γκρίνια και με ποιούς τρόπους μπορείς να τη σταματήσεις;
Μέχρι και την ηλικία των τριών ετών, η συμπεριφορά των παιδιών καθοδηγείται κατά κύριο λόγο από τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, χρειάζονται τη δική σου βοήθεια ως γονιός, για να διαχειριστούν τα συναισθήματα αυτά.

kids

Για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, ο πιο εύκολος τρόπος να εκφράσουν τα συναισθήματά τους είναι η γκρίνια, που πολλές φορές αυτή η γκρίνια, μπορεί να μας έχει βγάλει εκτός εαυτού. 

Τι μπορείς όμως εσύ να κάνεις ως γονιός;

1. Κάνε υπομονή και μείνε ψύχραιμη

Για να γκρινιάζει το μικρό σου, σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος ακόμη και αν δεν σου φαίνεται προφανής. Μην αφήσεις τον θυμό και την απελπισία σου να σε κυριεύσουν. Σκέψου λογικά και επιστρατεύσε όλη σου την υπομονή.

2. Δοκίμασε τον θηλασμό

Ο θηλασμός, εκτός από το πολύτιμο μητρικό γάλα, προσφέρει στο μικρό σου ηρεμία και χαλάρωση. Νιώθει ασφάλεια στην αγκαλιά σου και πολλές φορές θηλάζοντας, σταματάει τη γκρίνια.

3. Χτίσε την μεταξύ σας επικοινωνία

Το μωρό σου ακόμη δεν μπορεί να μιλήσει, συνεπώς δυσκολεύεται να επικοινωνήσει αυτό που θέλει και νιώθει. Μπορείς όμως να δημιουργήσεις έναν δικό σας κώδικα και σιγά σιγά να μάθει να επικοινωνεί με τις δυνατότητες που έχει. Όταν πιστεύεις ότι πεινάει, δείξε του το μπιμπερό και ρώτησέ το «Πεινάς; Αυτό θέλεις;». Ασφαλώς δεν θα πάρεις απάντηση, αλλά θα παρατηρήσεις ότι σταδιακά όταν θέλει αυτό, θα προσπαθεί να το δείξει και να πιάσει μόνο του το μπουκάλι.

Διάβασε ακόμη: Κλαίει το μωρό; Μήπως να δοκιμάσεις την προσέγγιση της Καραϊβικής;

kids

4. Προσπάθησε να εντοπίσεις την πηγή της γκρίνιας

Μήπως επειδή το μεγάλο του αδερφάκι του παίρνει το παιχνίδι; Μήπως γιατί νιώθει κάποιο πόνο; Το να εντοπίσεις τον λόγο που γκρινιάζει, είναι πολύ βασικό για να δεις και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσεις τη γκρίνια.

5. Κούνησε το και χτύπησέ το ελαφρώς στην πλατούλα

Ένα κόλπο που γνωρίζουν και έχουν δοκιμάσει γενιές και γενιές. Πιάνει αποδεδειγμένα, οπότε εάν στην αρχή δεν βλέπεις κάποιο αποτέλεσμα, μην πτοείσαι. 

6. Χρησιμοποίησε ήχους

Οι ήχοι από κάποιο παιχνίδι ή ένα τραγουδάκι, μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του παιδιού σου και να ξεχαστεί.

Διάβασε ακόμη: 5 μεγάλες αλλαγές που φέρνει ένα μωρό ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ...

kids

7. Κάνε του μασάζ

Το μασάζ είναι χαλαρωτικό και μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της γκρίνιας.

8. Κάνε του ένα ζεστό μπανάκι

Το ζεστό νερό προσφέρει χαλάρωση στο μωρό σου και μπορεί να το ηρεμήσει πολύ. 

9. Κάνε μια βόλτα

Η κίνηση επίσης θεωρείται ότι προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία στα μωρά. Επίσης, η αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του μωρού σου και να το κάνει να σταματήσει το κλάμα και την γκρίνια.

Δες ένα βίντεο, όπου η παιδιάτρος Dr Dephra Harris, σου δίνει τις δικές της συμβουλές.

Διάβασε ακόμη: Αυτή είναι η πιο ασφαλής στάση ύπνου για ένα μωρό

Πηγή:

Home