Thumbnail

Ποιές είναι οι τροφές που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στους σκύλους; Ποιές είναι οι τροφές που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στους σκύλους;

Ορισμένες τροφές δεν πρέπει να περιέχονται ποτέ στη διατροφή του σκύλου είτε στα κύρια γεύματα, είτε σαν λιχουδιές
Πόσο τα λυπόμαστε όταν θέλουν από το δικό μας πιάτο να φάνε κάτι, ή όταν στέκονται δίπλα μας όταν μαγειρεύουμε και περιμένουν υπομονετικά για μια μικρή λιχουδιά! Πολλοί από εμάς, θα δώσουμε μεζεδάκια στα σκυλάκια μας να φάνε όταν τρώμε κι εμείς. Άσε που συνηθίζουν να αρπάζουν κι ό,τι πέσει κάτω στο πάτωμα και να το τρώνε. Όμως, υπάρχουν αρκετά επικίνδυνες τροφές οι οποίες μπορούν ακόμη και να τα σκοτώσουν. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί. 

dog

Αν είσαι ιδιοκτήτης σκύλου, ανεξάρτητα από την τροφή που επέλεξες να του δίνεις σαν γεύμα, δες ποιες είναι οι 10 τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσεις μακριά από τον τετράποδο φίλο σου, μιας και ο χώρος της κουζίνας είναι ο αγαπημένος τους! 

Διάβασε ακόμη: Μάθε να "διαβάζεις" τις εκφράσεις του σκύλου σου

Αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να προκαλέσουν εμετό, διάρροια μειωμένο συντονισμό, καταστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, δυσκολία στην αναπνοή, ρίγη, μη φυσιολογική οξύτητα του αίματος, κώμα, ακόμα και θάνατο σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις.

Σταφύλι

Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια. Ακόμα όμως, και σε μικρές ποσότητες μπορεί το σταφύλι να προκαλέσει στο σκύλο έμετο, διάρροια, λήθαργο και κοιλιακό πόνο.

Τσίχλες

Είναι ένα υποκατάστατο της ζάχαρης, καθώς περιέχει ξυλιτόνη, η οποία μέσα σε λίγες μέρες μπορεί να προκαλέσει αύξηση στην ινσουλίνη στον οργανισμό του σκύλου και προβλήματα στο συκώτι του. 

Ωμό κρέας

Ποτέ μην του δίνεις ωμό κρέας. Μπορεί να τους προκαλέσει τροφικές δηλητηριάσεις από μικρόβια όπως Salmonella, Campylobacter, E.coli και Toxoplasma.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Τα κρεμμύδια προκαλούν ένα είδος αιμολυτικής αναιμίας, που ονομάζεται Heinz body anemia και προκαλεί την καταστροφή των ερυθροκυττάρων, ενώ επέρχεται και καταστροφή των νεφρών. Η τοξικότητα μπορεί επίσης να προέρθει από παρόμοια τρόφιμα με το κρεμμύδι, όπως σκόρδο ή πράσο.

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

Μπορούν να προκαλέσουν διάρροια αλλά κι άλλες στομαχικές διαταρές. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ενοχλούν τους σκύλους, καθώς, δεν μπορούν να διασπάσουν τη γλυκόζη που περιέχεται στο γάλα.

dog

Διάβασε ακόμη:  Πώς θα καταλάβεις ότι κάτι τρέχει με το σκυλάκι σου

Αβοκάντο

Το αβοκάντο αν και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους ανθρώπους, οι σκύλοι δεν επιτρέπεται να το τρώνε! Περιέχει μια τοξίνη, που είναι ιδιαίτερα τοξική για τους σκύλους.

Σοκολάτα

Σχεδόν κανείς μας, δεν δίνουμε σοκολάτες στο σκύλο μας. Ο λόγος όμως στην πραγματικότητα, δεν είναι επειδή προκαλεί τύφλωση.  Η δράση τους στον οργανισμό είναι διουρητική και διεγερτική του μυοκαρδίου και του νευρικού συστήματος. Παρατηρούνται κάποια συμπτώματα στα  ζώα , όπως είναι η διέγερση, ο έμετος, η συχνή ούρηση, η υπερβολική δίψα και οι καρδιακές αρρυθμίες, μυϊκός τρόμος, ακόμη και θάνατος αν καταναλωθεί υπερβολική ποσότητα. Σημείωσε επίσης, ότι: η σοκολάτα υγείας είναι πιο επικίνδυνη από τη σοκολάτα γάλακτος

Κουκούτσια φρούτων

Τα κουκούτσια από διάφορα φρούτα περιέχουν κυάνιο και είναι εξαιρετικά τοξικά για τους σκύλους. Οπότε προσοχή σε κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα κλπ.

Αλάτι

Τα σκυλιά δε χρειάζεται να λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες από αλάτι.

Η ξηρά τροφή των σκύλων είναι σχετικά ανάλατη. Η πρόσληψη τροφών που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι μπορεί να προκαλέσει ακατάσχετη δίψα και να οδηγήσει σε δηλητηρίαση.

Διάβασε ακόμη: Πώς ν’ απαλλάξω τον σκύλο μου απ’ τους ψύλλους;

Πηγή 

Home