Παραδοσιακή κιμαδόπιτα
Θα λατρέψεις αυτή τη πίτα με ζεστό κιμά στη τραγανή σφολιάτα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στικς κολοκυθιού στο φούρνο
Υλικά:
- 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μικρά καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. της σούπας μυρωδικά της επιλογής σου
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Βουτυρώνεις απαλά ένα πυρέξ και στρώνεις το ένα φύλλο σφολιάτα.
- Ψήνεις το φύλλο μόνο του σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο.
- Σοτάρεις το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ή απλά για 5 λεπτά. Προσθέτεις τα μυρωδικά και συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 λεπτά.
- Προσθέτεις τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα προσπαθείς να το διαλύσεις.
- Μόλις διαλυθεί, σβήνεις με το κρασί.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά στην κατσαρόλα. Μόλις ο κιμάς σου τα απορροφήσει, τον αφήνεις να βράσει για λίγο ακόμα.
- Απλώνεις τον κιμά στη σφολιάτα και καλύπτεις με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Χαράζεις την επιφάνεια με ένα μαχαιράκι.
- Σε ένα μπολάκι, χτυπάς το αβγό και αλείφεις με αυτό το φύλλο.
- Ψήνεις την πίτα σου σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Αφήνεις την πίτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο