Πεντανόστιμο mac and cheese με τσίλι
Η αγαπημένη συνταγή στην…μεξικάνικη εκδοχή της
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan noodles με tofu
Υλικά:
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, λιωμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι φασόλια πολύχρωμα
- 1 κουτ. της σούπας τσίλι
- 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1/4 κουτ. της σούπας πιπέρι καγιέν
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 συσκευασία μακαρόνια της επιλογής σου
- 3 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, τριμμένο
- φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου
Εκτέλεση:
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, βράζεις αρχικά το ελαιόλαδο.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρεις για 2 λεπτά.
- Προσθέτεις τα φασόλια και τη σάλτσα ντομάτας σταδιακά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σταδιακά, ρίχνεις στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το ζωμό κοτόπουλου.
- Μετά από ένα λεπτό, ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις στο μείγμα σου όσο αναφέρει στην συσκευασία ή αλλιώς για 13-15 λεπτά.
- Σουρώνεις και μεταφέρεις το μείγμα σε ένα ταψί. Ρίχνεις από πάνω το τσένταρ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς C.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/tf2dNkqagyc