To πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα
Δοκίμασε τη πιο νόστιμη συνταγή που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωριάτικη με κανταΐφι
Υλικά:
- Μπισκότα Πτι μπερ
- Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι
Για την κρέμα:
- Πέντε ποτήρια νερό
- Επτά κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
- Πέντε κουταλιές κάσταρντ*
- Μία βανίλια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις cupcakes παγωτό
Εκτέλεση:
- Βάζεις όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
- Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνεις τη φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
- Όταν πήξει την τραβάς στην άκρη.
- Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετείς μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκό κουταλιού.
- Ρίχνεις τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
- Κάνεις σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνεις λίγο μπισκότο τριμμένο ή αν θέλεις κανέλα.
- Τοποθετείς το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
- Μπορείς να κάνεις αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εύκολες συνταγές για σπιτικά pancakes