Πώς να φτιάξεις cookies με ζάχαρη καρύδας
Φτιάξε αφράτα και νόστιμα μπισκότα με μόνο 5 υλικά!
Υλικά:
- 1 αυγό μέτριο
- 80 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κρέπες (βασική συνταγή)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Χτυπάς στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα το αυγό με τη ζάχαρη καρύδας για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το αυγό και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτεις το φιστικοβούτυρο και χτυπάς για 1 λεπτό ακόμα.
- Ανακατεύεις σε ένα μπολ με μια ξύλινη κουτάλα το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνεις στον κάδο του μίξερ.
- Χτυπάς για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και αφαιρείς τον κάδο από το μίξερ.
- Πλάθεις σε στρογγυλά μπισκότα των 40 γρ. και πιέζεις με την παλάμη σου ελαφρά το κέντρο τους ώστε να γίνουν πιο πλατιά.
- Μεταφέρεις τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα στοιχίζεις το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας κενό μεταξύ τους, γιατί όσο ψήνονται θα ανοίγουν.
- Ψήνεις για 8-10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο και άφησε τα μπισκότα να σφίξουν εντελώς, πάνω σε μια σχάρα, για περίπου 30 λεπτά. Όταν αφαιρέσεις τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι μαλακά αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν και θα γίνονται πιο τραγανά.
- Σερβίρεις!
Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σοκολατένιο κέικ με παντζάρι