Thumbnail

Πώς να φτιάξεις κρέπες (βασική συνταγή) Πώς να φτιάξεις κρέπες (βασική συνταγή)

Η απόλυτη συνταγή και όλα τα μυστικά για τέλειες γλυκές και αλμυρές κρέπες
Θες να φτιάξεις κάτι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο; Τότε απλά ρίξε μια ματιά στη πιο κάτω συνταγή για κρέπες!

Υλικά:

  • 2 αυγά θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο τ. Κερκύρας Χωριό (λιωμένο και κρύο)
  • λίγο βούτυρο τ. Κερκύρας Χωριό (για το ψήσιμο)

Για το σερβιρισμα:

  • φρέσκα φρούτα εποχής
  • μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
  • ζαμπόν και τυρί
  • ή ότι άλλο σας αρέσει

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε ένα μπολ, βάλε τα αυγά και χτύπησέ τα με σύρμα.
  3. Πρόσθεσε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  4. Χτύπησε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
  5. Άφησε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχξε λίγο γάλα.
  6. Βουτύρωσε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κούνησε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.
  7. Ψήσε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογύρισε.
  8. Ψήσε στους 30″ και από την άλλη πλευρά.
  9. Βγάζεις την κρέπα σε πιάτο.
  10. Πρόσθεσε τα υλικά της επιλογής σου και φτιάξε αλμυρές κρέπες (γέμισε με ζαμπόν και τυρί κ.τ.λ) ή γλυκιές κρέπες (περιχύνεις με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι ή προσθέτεις φρούτα).

Διάβασε ακόμη: Αναρόκρεμα, η κυπριακή

Μυστικά επιτυχίας για τις καλύτερες κρέπες

  1. Λιώσε το βούτυρο και άφησέ το να κρυώσει.
  2. Όταν φτιάχνεις µείγµατα για χυλούς (π.χ. κρέπες, pancakes) φρόντισε το βούτυρο που θα χρησιµοποιήσεις να είναι κρύο, όταν το προσθέσεις στο αλεύρι. Με αυτό το μυστικό, που μπορεί να φαίνεται μικρό, καταφέρνεις να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.
  3. Για πιο βελούδινο και λείο χυλό για κρέπες µπορείς, αφού ετοιµάσεις το αραιό µείγµα, να το σουρώσεις σε σήτα. Μπορείς όμως, και να έχεις κοσκινίσει το αλεύρι νωρίτερα.
  4. Χτύπησε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσεις πολύ γρήγορα οι κρέπες θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.
  5. Αν θέλεις αρωματικές γλυκές κρέπες, μπορείς στο μείγμα να προσθέσεις λίγη βανίλια.

Διάβασε ακόμη: Πώς να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί;

Πώς διατηρείς τις κρέπες στο ψυγείο

Μπορείς να ετοιμάσεις τις κρέπες και να τις φυλάξεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Πρώτα τις αφήνεις να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθετείς τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα. Τις βάζεις σε μια σακούλα τροφίμων και τις τοποθετείς στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσεις, τις αφήνεις να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις αβοκάντο τοστ με αυγά scrambled

Πηγή

Home