Thumbnail

Πώς να φτιάξεις φιλέτο πέρκας με πέστο και παρμεζάνα Πώς να φτιάξεις φιλέτο πέρκας με πέστο και παρμεζάνα

Αν το παιδί σου αντιπαθεί το ψάρι, με αυτή τη συνταγή, θα το πείσεις να το αγαπήσει!
Διάλεξε ένα καλό φιλέτο πέρκας ή άλλο ψάρι που σου αρέσει και μαγείρεψέ το με παρμεζάνα και πέστο.

Υλικά

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 1/4 κούπας πέστο βασιλικού
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 cup ψιλοκομμένη ντομάτα
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Χυμός λεμονιού
  • Λιωμένο βούτυρο

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις γιουβέτσι με θαλασσινά και πλιγούρι

dfas

Εκτέλεση:

  1. Πλένεις και στεγνώνεις καλά τα φιλέτα
  2. Τα τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνεις ελαιόλαδο
  3. Βάζεις δυο κουταλιές παρμεζάνα σε κάθε φιλέτο
  4. Ψήνεις μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί
  5. Βάζεις πάνω από κάθε φιλέτο τις ντομάτες και μια κουταλιά πέστο
  6. Αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις λίγο λεμόνι από πάνω και λίγο λιωμένο βούτυρο

Διάβασε ακόμη: Σολομός με σκόρδο και σπαράγγια, έτοιμο σε 10 λεπτά! 

Πηγή: unique-ermes.com.cy

Home