Πώς να φτιάξεις φιλέτο πέρκας με πέστο και παρμεζάνα
Αν το παιδί σου αντιπαθεί το ψάρι, με αυτή τη συνταγή, θα το πείσεις να το αγαπήσει!
Υλικά
- 4 φιλέτα πέρκας
- 1/4 κούπας πέστο βασιλικού
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 cup ψιλοκομμένη ντομάτα
- Αλάτι-Πιπέρι
- Χυμός λεμονιού
- Λιωμένο βούτυρο
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις γιουβέτσι με θαλασσινά και πλιγούρι
Εκτέλεση:
- Πλένεις και στεγνώνεις καλά τα φιλέτα
- Τα τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνεις ελαιόλαδο
- Βάζεις δυο κουταλιές παρμεζάνα σε κάθε φιλέτο
- Ψήνεις μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί
- Βάζεις πάνω από κάθε φιλέτο τις ντομάτες και μια κουταλιά πέστο
- Αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις λίγο λεμόνι από πάνω και λίγο λιωμένο βούτυρο
Διάβασε ακόμη: Σολομός με σκόρδο και σπαράγγια, έτοιμο σε 10 λεπτά!
Πηγή: unique-ermes.com.cy