Σολομός με σκόρδο και σπαράγγια, έτοιμο σε 10 λεπτά!
Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για βραδινό!
Ο σολομός είναι μια ιδανική επιλογή αφού δεν θέλει πολύ ώρα ψήσιμο ενώ συνοδεύεται τέλεια με τα σπαράγγια! Ένα νόστιμο πιάτο μέσα σε 10 λεπτά!
Υλικά
- 2-3 φιλέτα σολομού
- Μια χούφτα σπαράγγια
- 1 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις γιουβέτσι με θαλασσινά και πλιγούρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνεις σε ένα μεγάλο τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και μια κουταλιά ελαιόλαδο
- Προσθέτεις τον σολομό και τα σπαράγγια και αλατοπιπερώνεις
- Μαγειρεύεις για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά
- Προσθέτεις το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό
- Αφήνεις για 1 λεπτό και σερβίρεις
Διάβασε ακόμη:
Πώς να φτιάξεις σπανακόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο
Ετοιμάσου για... ζυμαρικά βίδες με μασκαρπόνε, λεμόνι και πράσινα τρυφερά φύλλα!
Πηγή: unique-ermes.com.cy