Thumbnail

Πώς να φτιάξεις καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα Πώς να φτιάξεις καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα

Μια νηστίσιμη, πολύ εύκολη και απλή συνταγή!
Τα καλαμαράκια συνδυάζονται άψογα με τις ελιές, τρώγονται σαν μεζές ή συνόδευσέ το με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες και απόλαυσέ το ως κυρίως!

Υλικά:

  • 500 gr. καλαμαράκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 100 gr. ελιές μαύρες ή πράσινες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 150 ml. λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Μπούκοβο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις chipolata με ΒΒQ μάνγκο σως

kalamari

Οδηγίες:

  • Καθαρίζεις τα καλαμαράκια και τα βάζεις να βράσουν για 6-7 λεπτά.
  • Κόβεις τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
  • Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
  • Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Διάβασε ακόμη: Mη χάσεις το master class με τη διακεκριμένη chef και τηλεοπτική star Ντίνα Νικολάου

kalamari

Εκτέλεση:

  1. Βάζεις σε μια πλατιά κατσαρόλα ελαιόλαδο και σωτάρεις ελαφρά τα λαχανικά.
  2. Προσθέτεις τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το κρασί, τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και σιγοβραζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Κατόπιν προσθέτεις τα καλαμαράκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ελιές ξεκουκουτσιασμένες.
  4. Ανακατεύεις και σιγοβράζεις 4-5 ακόμη λεπτά.
  5. Πασπαλίζεις με λίγο μπούκοβο και σερβίρεις με φρέσκια ρίγανη!

kalamari

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κοκκινιστό μοσχαράκι με μανιτάρια και καρότα

kalamari

Πηγή

Home