Πώς να φτιάξεις καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα
Μια νηστίσιμη, πολύ εύκολη και απλή συνταγή!
Υλικά:
- 500 gr. καλαμαράκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 ντομάτες ώριμες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 100 gr. ελιές μαύρες ή πράσινες
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 150 ml. λευκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Μπούκοβο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις chipolata με ΒΒQ μάνγκο σως
Οδηγίες:
- Καθαρίζεις τα καλαμαράκια και τα βάζεις να βράσουν για 6-7 λεπτά.
- Κόβεις τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
- Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Διάβασε ακόμη: Mη χάσεις το master class με τη διακεκριμένη chef και τηλεοπτική star Ντίνα Νικολάου
Εκτέλεση:
- Βάζεις σε μια πλατιά κατσαρόλα ελαιόλαδο και σωτάρεις ελαφρά τα λαχανικά.
- Προσθέτεις τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το κρασί, τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και σιγοβραζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Κατόπιν προσθέτεις τα καλαμαράκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ελιές ξεκουκουτσιασμένες.
- Ανακατεύεις και σιγοβράζεις 4-5 ακόμη λεπτά.
- Πασπαλίζεις με λίγο μπούκοβο και σερβίρεις με φρέσκια ρίγανη!
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κοκκινιστό μοσχαράκι με μανιτάρια και καρότα