Πώς να φτιάξεις κοκκινιστό μοσχαράκι με μανιτάρια και καρότα
Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 90 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 μερίδες
Υλικά
– 1000 γρ. σπάλα μοσχαρίσια
– 250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
– 150 γρ. καρότα baby ή ροδέλες
– 3 ντομμάτες ψιλοκομμένες
– 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κύβο ζωμό μανιταριού MAGGI
– 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστό πιπέρι
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπα θυμάρι
– 300ml νερό
– 20ml ελαιόλαδο
– 20 γρ. βούτυρο
– Φρεσκοτριμμενο πιπέρι
– Αλάτι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις τις καραμελένιες ατομικές μηλόπιτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Διάβασε ακόμη: Πώς θα φτιάξεις ριζότο βρώμης με άγρια μανιτάρια
Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβεις τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, κόβεις τις ντομάτες σε κυβάκια
2. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζεις να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και σωτάρεις το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τα σκόρδα, συνεχίζεις το σωτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν.
3. Προσθέτεις τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον τοματοχυμό, το θυμάρι, τον κύβο, το καπνιστό πιπέρι και αλάτι. Τέλος χαμηλώνεις τη φωτιά, προσθέτεις το νερό και σιγομαγειρεύεις για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας τα υγρά του φαγητού.
4. Κόβεις τα μανιτάρια στη μέση και τα καρότα, αν είναι baby τα αφήνεις ολόκληρα αλλιώς τα κόβεις σε ροδέλες, τα σωτάρεις με το βούτυρο για μερικά λεπτά και τα προσθέτεις στο κοκκινιστό.
5. Συνεχίζεις το μαγείρεμα για 20 λεπτά και σερβίρεις με πουρέ, νιόκι, ζυμαρικά ή ρύζι.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σπανακόπιτα, με ρύζι και σταφίδα
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ποικιλία από μανιτάρια
– Αν θέλεις μπορείς να σβήσεις μετά το σωτάρισμα με λίγο κονιάκ