Thumbnail

Πώς να φτιάξεις καταΐφι με ανθότυρο και μέλι Πώς να φτιάξεις καταΐφι με ανθότυρο και μέλι

Οι γιορτινές ημέρες που έρχονται μας κάνουν να αναζητάμε νόστιμες χριστουγεννιάτικες συνταγές άλλοτε ευφάνταστες και άλλοτε απλές και εύκολες, μια από αυτές είναι και το καταΐφι με ανθότυρο και μέλι!
Αυτή είναι μια γιορτινή συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή σαν επιδόρπιο, ανάλογα το χαρακτήρα που θα της δώσεις, η ουδέτερη γεύση του ανθότυρου σε συνδυασμό με το καταΐφι και το μέλι «φτιάχνει» μια συνταγή για κάθε γούστο.

kateifi

Αν αποφασίσεις να σερβίρεις το καταΐφι με ανθότυρο σαν ορεκτικό, απλά αφαιρείς την άχνη στην κρέμα ανθότυρου. Να προσθέσεις φρέσκο δυόσμο που του πάει πολύ και να περιχύσεις με λίγο μέλι θυμαρίσιο που θ΄ανακατέψεις με ξύδι βαλσάμικο. Mπορείς να το φτιάξεις στο τηγάνι και να το ψήσεις στο γκάζι ή να το απλώσεις στο ταψί και να το ψήσεις στο φούρνο, το αποτέλεσμα είναι και στις δύο περιπτώσεις εξαιρετικό!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

Ποσότητα: 8 άτομα

Υλικά:

Για τα μασουράκια

- 1 συσκευασία φύλλο καταΐφι 

- 225 γρ. βούτυρο

- 1200 γρ. ανθότυρο

- 150 ml. γάλα

- 50 γρ. ζάχαρη άχνη ή 1 κουταλιά της σούπας μέλι

- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι μελιού

- 150 γρ. μέλι

- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κέικ με βατόμουρα και γιαούρτι

​​​​​glyko

Εκτέλεση:

1. Αφήνεις το φύλλο καταΐφι να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσεις το καταΐφι με ανθότυρο.

2. Στο μπλέντερ βάζεις το ανθότυρο, το γάλα, την άχνη, το ξύσμα λεμονιού και πολτοποιείς μέχρι να γίνει κρέμα. Βάζεις βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και το λιώνεις σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Όταν διαχωριστούν τα στοιχεία του, το περνάς από σίτα και μεταφέρεις το καθαρό βούτυρο σ΄ενα μπωλ. Αφρατεύεις με τα δάχτυλά σου το φύλλο καταΐφι και το ραντίζεις με βούτυρο. Προθερμαίνεις το φούρνο.

3. Στρώνεις τη μισή ποσότητα από το καταΐφι και καλύπτεις τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα μέτριο ταψί, απλώνεις ομοιόμορφα την κρέμα ανθότυρου. Καλύπτεις με το υπόλοιπο βουτυρωμένο φύλλο καταΐφι και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά. Μόλις βγάλεις το καταΐφι από το φούρνο ζεσταίνεις ελαφρά το μέλι και σερβίρεις με το ρευστό μέλι και ξηρούς καρπούς.

​​​​​glyko

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορείς  ν΄αρωματίσεις με ανθόνερο το καταΐφι

– Μπορείς ν’ αρωματίσεις και την κρέμα με πορτοκάλι

Διάβασε ακόμη: Πώς θα φτιάξεις καρυδόπιτα με σοκολάτα

​​​​glyko

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις cookies με ζάχαρη καρύδας

Πηγή

Home