Thumbnail

Πώς θα φτιάξεις καρυδόπιτα με σοκολάτα Πώς θα φτιάξεις καρυδόπιτα με σοκολάτα

Πεντανόστιμη και ζουμερή, φουλ σοκολατένια!
Μια υπέροχη καρυδόπιτα, όσο γλυκιά πρέπει, με ανάλαφρη υφή και γεμάτη γεύση!

Μερίδες: 12-15

Χρόνος προετοιμασίας: 20-25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 3-4 ώρες

Σκεύος: στρογγυλό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 26-28 εκ.

chocolate

Υλικά:

  • 7 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 ml σπορέλαιο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 120 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

Υλικά για το σιρόπι:

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • φλούδα πορτοκαλιού

Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Άλλα υλικά:

  • Καρυδόψιχα κοπανισμένη, για το στόλισμα

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κρέπες (βασική συνταγή)

Εκτέλεση

  1. Βάζεις στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάς με σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να αυξηθεί σε όγκο το μείγμα.
  2. Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας και το σπορέλαιο και συνεχίζεις το χτύπημα για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και την καρυδόψιχα.
  4. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα με την καρυδόψιχα στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενωθούν σε ενιαίο μείγμα.
  5. Προσθέτεις την κουβερτούρα και συνεχίζεις το ανακάτεμα, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  6. Ρίχνεις το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 40-50 λεπτά.
  7. Αφήνεις την καρυδόπιτα να κρυώσει εντελώς για περίπου 1 ½ – 2 ώρες. Έπειτα την κόβεις σε κομμάτια, χωρίς να την βγάλεις από το ταψί.
  8. Ετοιμάζεις το σιρόπι. Βράζεις όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, για περίπου 5 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς κι όσο είναι ακόμα χλιαρό, περιχύνεις με αυτό την καρυδόπιτα σιγά-σιγά.
  9. Αφήνεις ν’ απορροφήσει το σιρόπι κι ετοιμάζεις την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζεις την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ. Ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει τη ρίχνεις στην κουβερτούρα. Ανακατεύεις με απαλές κινήσεις να λιώσει η κουβερτούρα και να έχεις ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  10. Απλώνεις την επικάλυψη σοκολάτας πάνω στην καρυδόπιτα.
  11. Στολίζεις με την καρυδόψιχα και σερβίρεις σε θερμοκρασία δωματίου.

Διάβασε ακόμη: 

Πώς να φτιάξεις cookies με ζάχαρη καρύδας

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Πηγή

Home